Cupa României masculin – ediția 2018/19: Sistemul competițional și duelurile primului tur

Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19 va avea un format nou. În noua ediție vor lua startul 22 de echipe. Federația Română de Baschet a dat publicității programul primului tur, dar și sistemul competițional.

Cele opt echipe angrenate în prima grupă valorică sunt calificate direct în fazele superioare ale competiției. Celelalte 14 echipe vor juca în două tururi eliminatorii până când vor rămâne doar patru echipe, acestea urmând să se alăture formațiilor din primul eșalon valoric al Ligii Naționale.

Iată sistemul adoptat:

Primul tur

Vor juca 14 echipe. Acestea au fost repartizate, prin tragere la sorți, în șapte dueluri care se vor desfășura în sistem dublă manșă eliminatorie. Prima manșă are loc pe 26 septembrie, iar cea de-a 2-a are loc la 29 septembrie anul curent.

Programul duelurilor:

ABC Athletic Constanta vs CS Rapid Bucuresti
ACS Targu Jiu vs CN Aurel Vlaicu Bucuresti
CSM VSKC Miercurea Ciuc vs CSM Medias
CS Universitatea Cluj-Napoca vs CS Cuza Sport Braila
CSO Voluntari vs CS Agronomia Bucuresti
CS Phoenix Galati vs CSM Targu Mures
CSM Sighetu Marmatiei vs CSM Focsani

Cele șapte echipe învingătoare din primul tur vor avansa în faza următoare a competiției, alături de un lucky loser.

Turul II

Cele opt echipe calificate din primul tur (șapte învingătoare și un lucky loser) vor fi împărțite, prin tragere la sorți, în patru dueluri. Acestea se vor desfășura în dublă manșă pe 17 și 24 octombrie anul curent.

Cele patru învingătoare avansează în faza următoare a competiției

Turul III

Cele patru câștigătoare din turul al 2-lea, împreună cu BCMU FC Arges Pitesti, BC SCM Timisoara, SCMU Craiova, Dinamo Stiinta Bucuresti vor juca în turul al 3-lea, duelurile fiind stabilite prin tragere la sorți. Acesta se va desfășura în dublă manșă pe 13 și 20 martie 2018.

Cele patru învingătoare se califică în sferturile de finală ale Cupei României

Sferturile de finală (turul IV)

Cele patru câștigătoare din turul al 3-lea se vor alătura lui CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. Se vor stabili patru confruntări prin tragere la sorți. Sferturile de finală se dispută în dublă manșă, pe 3 și 10 aprilie 2019.

Învingătoarele se califică la Final Four. Acesta va avea loc pe 17-18 aprilie 2019. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit ulterior.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.