Cupa României – ediția 2018/19: Prevederile regulamentului specific

Turul al 4-lea din Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19 va fi în prim plan la mijlocul acestei săptămâni. Pe această cale trebuie să facem precizări cu privire la regulamentul specific al competiției.

Știm că se joacă în sistem tur-retur, adică se califică mai departe echipa care marchează mai multe puncte cumulat în cele două manșe (altfel spus este un meci de 80 minute, în două acte).

Pe de altă parte, trebuie notat că modul de alcătuire al echipelor s-a modificat față de edițiile precedente, atunci când în cupă echipele erau obligate să joace în permanență cu doi autohtoni. În acest sezon regulamentul de alcătuire al echipelor în Cupa României este identic cu cel din Liga Națională.

Iată ce prevede regulamentul specific al Cupei României – ediția 2018/19:

 1. Lista jucatorilor cu drept de joc va fi de maximum 15 jucatori (L15)
 2. In CRM, editia 2018-2019, pot fi înscrişi pe foaia de arbitraj 12 jucători, dintre care:

a). Maximum 6 (sase) jucători străini (indiferent de ţara de origine), pentru echipele din LNBM, grupele A si B, respectiv grupele Rosie, Galbena si Albastru;
b). Maximum 4 (patru) jucători străini (indiferent de ţara de origine) pentru echipele din grupa C si grupa Verde;

 1. In CRM, editia 2018-2019, echipele sunt obligate sa joace cu cel putin un jucator roman, prezent in permanenta pe teren, dar in sfertul 1 si sfertul 2 acesta sa fie sub 23 de ani (nascut 1996 sau mai tanar); regula valabila pentru echipele din LNBM, grupele A, B, rosie, galbena si albastru. Pentru echipele din LNBM, Grupa C si grupa verde – cel putin doi jucatori romani prezenti in permanenta pe teren, dintre care cel putin unul sa fie de U23.
 2. In Cupa Romaniei se joaca dupa aceleasi reguli ca in LNBM (referitor la numarul de straini si regula romanilor), corespunzator grupei din care face parte echipa respectiva. Echipele care nu au depus garantia pentru LNBM, nu vor avea dreptul sa transfere si sa foloseasca jucatori straini in CRM.
 3. Daca nerespectarea acestei reguli se constata in timpul jocului, la prima abatere, echipa in culpa va fi sanctionata cu greseala tehnica la antrenor si se va efectua schimbarea de jucatori pentru a intra in legalitate; daca in acelasi joc aceasi echipa incalca regula jucatorului roman, atunci echipa in culpa va pierde jocul respectiv prin forfait tehnic in conditiile cap 20 din RGOC.
 4. Daca incalcarea regulii jucatorului roman se constata dupa terminarea jocului, FRB fiind sesizata in maxim 24 de ore de la terminarea jocului, echipa in culpa va fi sanctionata cu forfait tehnic pierzand jocul cu 2-0 dar primind un punct in clasament. Daca adversarul a castigat jocul pe teren atunci va ramane valabil rezultatul de pe foaia de arbitraj.
 5. Daca ambele echipe incalca regula jucatorului strain in acelasi joc, ambele echipe vor fi sanctionate cu forfait tehnic pierzand jocul cu 2-0 dar primind un punct in clasament.
 6. Acest forfait tehic va conta numai in competitia Cupa Romaniei.
 7. Pentru o întâlnire dublǎ (tur- retur), pentru care conteazǎ numǎrul total al punctelor din serie (scor general), echipa care a pierdut primul sau al doilea joc prin forfait (20-0) va pierde seria.
 8. Daca o echipa pierde prin accidentari sau eliminari toti jucatorii romani inscrisi pe foaia de arbitraj, atunci echipa va continua jocul numai cu numarul maxim de jucatori straini permisi de RSLNBM (4 sau 3 jucatori straini).
 9. O echipa trebuie sa prezinte la inceperea jocului minimum 10 jucatori echipati si care au drept de joc. In caz contrar, amenda in valoare de 100 EUR pentru fiecare jucator lipsa.

Notă
În turul al 4-lea din Cupa României la baschet masculin nu mai există nicio echipă din Grupa Verde (din acest motiv textul care face referire la această grupă este tăiat), astfel încât toate formațiile rămase în competiție joacă după aceleași reguli: maxim șase străini pe foaia de arbitraj, cel puțin un român în permanență pe teren (în sferturile 1 și 2 acesta trebuie să fie U23, iar în sferturile 3 și 4 poate să fie de orice vârstă).

4 comentarii On Cupa României – ediția 2018/19: Prevederile regulamentului specific

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.