Cupa României – Antrenori: Costescu singurul laureat. Achim cel mai frecvent participant la turneul final!

Tudor Costescu este singurul antrenor prezent la Final 8-ul Cupei României la baschet masculin câștigător în trecut al trofeului din funcția de antrenor principal. El a izbutit performanța în anul 2012, la Final Four-ul cupei de la București, când antrena pe BCM U Pitești.

Niciun alt antrenor prezent la ediția 2017 a turneului final de Cupa României nu a reușit să câștige acest trofeu. Mihai Silvășan a gustat acest gen de succes din postură de antrenor asistent, la ediția precedentă. El a cucerit trofeul alături de U-BT Cluj-Napoca.

Cristian Achim a pierdut două finale, ambele alături de CSM CSU Oradea. Este vorba despre edițiile 2014 și 2016. El se află la cea de-a 4-a participare la turneul final al cupei. Similar primelor trei, antrenorul în vârstă de 46 ani este prezent alături de CSM CSU Oradea.

Costescu (Timișoara) și Barnabas Szaszgaspar (Mureș) participă pentru a 2-a oară la turneul final.

Silvășan (Cluj), Claudiu Fometescu (Steaua), Vladimir Vuksanovic (Craiova), Dan Fleșeriu (Sibiu), respectiv Florin Nini (Galați) participă la turneul final al Cupei României la baschet masculin pentru prima dată.

În ceea ce îl privește pe Nini trebuie notat că el a antrenat pe Energia Târgu Jiu până la turneul final al Cupei României din 2014 și are merite importantă la acea performanță, fiind omul care a construit nucleul de bază al echipei care a obținut acel trofeu. Gorjenii au câștigat cupa cu Radu Stroescu în funcția de antrenor principal.

Vuksanovic este singurul antrenor străin prezent la turneul final al Cupei României din acest an. Celelalte șapte echipe au antrenor român.

Antrenorii care au câștigat Cupa României în ultimul deceniu:

2016 – Marcel Țenter (Cluj)
2015 – Dragan Petricevic (Timișoara)
2014 – Radu Stroescu (Târgu Jiu)
2013 – Marcel Țenter (Mediaș)
2012 – Tudor Costescu (Pitești)
2011 – Bruno Soce (Mediaș)
2010 – Dragan Petricevic (Timișoara)
2009 – Vladimir Arnautovic (Ploiești)
2008 – Vladimir Arnautovic (Ploiești)
2007 – Mladen Jojic (Ploiești)

Remarcăm faptul că Arnautovic, Petricevic și Țenter au câștigat trofeul de două ori. Niciunul dintre ei nu activează în prezent în baschetul de club masculin din România. De altfel, același Costescu este singurul antrenor dintre laureații ultimului deceniu care va fi prezent la turneul final de la Sibiu. Arnautovic și Soce s-au stins din viață.

Foto: www.radiotimisoara.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.