Cupa României 2018/19 demarează miercuri (26.09)

Sezonul competițional 2018/19 în baschetul masculin românesc demarează la mijlocul acestei săptămâni pentru 14 echipe. Acestea vor lua startul în primul tur al Cupei României. Manșa inaugurală are loc miercuri (26.09).

Potrivit sistemului competițional și tragerii la sorți efectuate în cursul lunii august anul curent, în primul tur al competiției evoluează cele 14 echipe angrenate în grupele valorice B și C ale Ligii Naționale de baschet masculin. Sorții au decis următoarele încleștări:

CS Universitatea Cluj-Napooca vs CS Cuza Sport Brăila – ora ?
CSM Sighetu Marmației vs CSM Focșani – ora 16.30
CSM VSKC Miercurea Ciuc vs CSM Mediaș – ora 17.00
CSO Voluntari vs CS Agronomia București – ora 18.00
ACS Târgu Jiu vs CN Aurel Vlaicu București – ora 18.30
Phoenix Galați vs CSM Tîrgu Mureș – ora 19.00
ABC Athletic Constanța vs Rapid București – ora 19.00

Returul se dispută trei zile mai târziu pe terenul celorlalte formații.

Cele șapte învingătoare vor fi acompaniate de un lucky loser în cel de-al 2-lea tur al competiției. Lucky loser-ul va fi determinat prin întocmirea unui clasament special, în cadrul căruia se va ține cont de rezultatele jocurilor din primul tur.

Turul al 2-lea va cuprinde cele opt echipe astfel calificate. Tragerea la sorți pentru turul al 2-lea se va efectua pe 1 octombrie, meciurile acestei faze urmând a se disputa pe 17 și 24 octombrie anul curent. Cele patru învingătoare se califică în cel de-al 3-lea tur al competiției.

Turul al 3-lea va fi destinat celor patru echipe avansate din turul anterior, cărora li se vor alătura patru echipe angrenate în grupa valorică A a Ligii Naționale de baschet masculin. Este vorba despre BCMU FC Arges Pitesti, BC SCM Timisoara, SCM U Craiova, Dinamo Stiinta Bucuresti. Tragerea la sorți se va desfășura pe 29 octombrie anul curent. Această fază se va disputa pe 13 și 20 martie 2019. Cele patru învingătoare se califică în sferturile de finală (turul al 4-lea).

În sferturile de finală ale Cupei României (turul al 4-lea) vor ajunge echipele care au câștigat în turul precedent, respectiv ocupantele primelor patru locuri în ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin. Este vorba despre CSM CSU Oradea, CSM Steaua Bucuresti, U-Banca
Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu. Tragerea la sorți se va desfășura pe 22 martie 2019, iar meciurile se vor desfășura pe 3 și 10 aprilie 2019. Învingătoarele se califică la Final Four-ul Cupei României.

Turneul final al Cupei României – ediția 2018/19, de tip Final Four (semifinale și finală) se va desfășura pe 17-18 aprilie. Gazda evenimentului urmează să se stabilească ulterior.

Regulament specific

În Cupa României Masculin – editia 2018/19, pot fi înscrişi pe foaia de arbitraj 12 jucători, dintre care:

a. Maximum 6 (sase) jucători străini (indiferent de ţara de origine), pentru echipele din LNBM, grupele A si B, respectiv grupele Rosie, Galbena si Albastru.
b. Maximum 4 (patru) jucători străini (indiferent de ţara de origine) pentru echipele din grupa C si grupa Verde.

U-BT Cluj-Napoca este deținătoarea trofeului. Această echipă a câștigat ultimele trei ediții ale acestei competiții.

1 comentarii On Cupa României 2018/19 demarează miercuri (26.09)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.