Cupa României 2016/17 – Turul 1: Rezultate complete

Miercuri, 5 octombrie, au avut loc meciurile retur din prima fază a Cupei României la baschet masculin.


Cupa României la baschet masculin – ediția 2016/17 pornește la drum în cursul zilei de miercuri (28.09). Primul tur cuprinde doar trei încleștări, datorită sistemului competițional conceput, dar și pe fondul retragerii lui CSM Ploiești. 

Echipele înscrise în cupele europene sunt calificate direct la turneul final. Este vorba despre CSM CSU Oradea, BC Mureș, Steaua CSM EximBank București și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. A 5-a echipă calificată pentru turneul final este Phoenix Galați, formație ce nu mai are adversar din pricina retragerii Ploieștiului.

Prin urmare, cu cinci echipe calificate pentru turneul final, mai sunt trei locuri disponibile. Acestea sunt disputate de cele șase echipe rămase. Ele se duelează în sistem dublă manșă după următorul program:

Manșa a 2-a – 5 octombrie 2016
BCM Olimpic Baia Mare vs BC SCM Timișoara, scor 74 – 103 
SCM U Craiova vs BCM U Pitești, scor 81 – 74
Dinamo București vs BC CSU Sibiu, scor 83 – 76

Prima manșă – 28 septembrie 2016
BC SCM Timișoara vs BCM Olimpic Baia Mare, scor 96-69
BC CSU Sibiu vs Dinamo București, scor 94-76
BCM U Pitești vs SCM U Craiova, scor 77-81

Învingătoarele acestor duble confruntări își asigură prezența la Final Eight. Acesta se va desfășura în sistem eliminatoriu (sferturi de finală, semifinale și finală), în luna februarie a anului 2017.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.