Se cunosc semifinalistele Campionatului European U20 feminin Divizia B 2018 de la Oradea

În urma confruntărilor de miercuri (11.07), coroborat cu cele consemnate în primele trei zile de întrecere, cunoaștem cele patru formații calificate în semifinalele Campionatului European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, de la Oradea. Firește, ultima zi din faza grupelor rezervă o necunoscută și suspans, deoarece se va stabili modul de împerechere al echipelor în penultimul act al întrecerii.

Așa cum s-a anunțat deja, România este calificată în semifinale având un bilanț general de 4-0 în Grupa A. Tricolorele au repurtat cel mai categoric succes la turneul de la Oradea. După două victorii pe revenire, cu Marea Britanie și Ucraina, a urmat un succes concludent în fața Israelului, scor 64-43.

Cealaltă echipă calificată din Grupa A este Lituania. Această formație a depășit la mare luptă codașa grupei, Grecia, scor 75-71. Este cel de-al 3-lea succes al balticelor, acestea având avantajul victoriei directe în fața următoarelor clasate – Ucraina și Israel.

Duelul dintre România și Lituania, cu începere de la ora 19:30, la Arena Antonio Alexe, va stabili ordinea la primele două locuri în Grupa A.

În schimb, Cehia și-a asigurat prima poziție în Grupa B. Această formație a bifat cea de-a 4-a victorie, după 69-67 cu Bulgaria. Prin prisma acestui rezultat Republica Cehă și-a asigurat prima poziție în clasament indiferent ce se va întâmpla în ultima zi din faza grupelor.

Belarus a avut mari emoții cu ultima clasată în grupă, Danemarca, pe care a învins-o cu scorul de 75-73. Ex-sovieticele au obținut cea de-a 3-a victorie consecutivă cu care se clasează pe locul al 2-lea. De notat că bielorusele au învins Turcia și Bulgaria, astfel încât la orice situație de egalitate, fie în doi sau trei, vor beneficia de avantajul rezultatelor directe.

Programul zilei de joi (12.07), la Arena Antonio Alexe și CE Partenie Cosma

Grecia vs Marea Britanie – ora 15.00
Islanda vs Belarus – ora 15.00
Turcia vs Bulgaria – ora 17.15
Cehia vs Danemarca – ora 17.15
Lituania vs România – ora 19.30, la Arena Antonio Alexe
Israel vs Ucraina – ora 19.30

Intrarea este liberă.

Toate meciurile pot fi urmărite în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.