Se cunosc primele trei sfertfinaliste din Basketball Champions League

Banvit Bandirma, Asvel Villeurbane și Dinamo Sassari sunt primele trei echipe calificate în sferturile de finală ale Basketball Champions League. Acestea au repurtat victorii în cursul serii de marți (07.03), asigurându-și prezența în antepenultimul act al noii întreceri FIBA.

Formația antrenată de Sașo Filipovski, deținătoare a Cupei Franței, Banvit a depășit pe EWE Baskets Oldenburg, scor 70-61. În prima manșă, desfășurată în Germania, s-a consemnat egalitatea, 82-82. Jordan Theodore a totalizat 22 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări, iar Furkan Korkmaz a terminat cu 20 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. Brian Qvale a repliat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru Oldenburg.

Asvel Villeurbane a surclasat pe Aris Salonic, scor 81-67. Jocul și inclusiv califcarea au fost decise în sferturile 2-3 ale manșei a 2-a, când campioana Franței a reușit un parțial de 47-18! Walter Hodge a avut 19 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. În tur, la Salonic, s-a consemnat egalitatea, scor 67-67.

Dinamo Sassari a învins pe terenul lui Le Mans Sarthe, scor 68-66. Câștigătoarea Cupei Franței din sezonul trecut pierduse prima manșă cu 63-79, dar a început bine jocul revanșă. Formația la care activează Giordan Watson s-a desprins la 35-30 după 20 minute de joc, ecartul urcând la șapte puncte cu zece minute înainte de final. Italienii au reușit un parțial de 21-12 în secvența decisivă, calificându-se cu o dublă victorie.

De notat că Sassari este deocamdată singura echipă venită din primul tur al playoff-ului care se califică pentru sferturile de finală.

Manșa a 2-a din celelalte serii ale optimilor de finală se dispută miercuri (08.03) după următorul program:

AS Monaco vs AEK Atena (în tur 68-69)
Iberostar Tenerife vs PAOK Salonic (63-66)
Besiktas Istanbul vs Pinar Karsiyaka (70-75)
Neptunas Klaipeda vs MHP Riesen Ludwigsburg (61-73)
Sidigas avelinp vs Umana Reyer Venezia (49-53)

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală se va desfășura pe 10 martie la Munchen.

Foto: www.basketballcl.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.