CSU Sibiu s-a impus pentru a 3-a oară în fața Piteștiului în acest sezon

BC CSU Sibiu a câștigat primul meci disputat pe teren propriu în anul 2019. Echipa galben-albaștri a învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 104-86, în ultimul joc al etapei a 2-a din faza a 2-a a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

Pe parcursul primelor 20 minute de joc s-au consemnat multe realizări în faza ofensivă. Sibiul a avut peste 50% la aruncările de trei puncte, Piteștiul a avut 60% la două puncte, consemnându-se 38 de prezențe la linia de pedeapsă. Galben-albaștrii au avut mai mult inițiativa, argeșenii încheind primul act în avantaj, scor 27-26.

Foto: Adrian Bugariu – BC CSU Sibiu (Facebook)

Alb-violeții au beneficiat de 23 de puncte din partea unității a 2-a în prima repriză, adică aproape jumătate din totalul echipei până în acel punct al meciului. Elevii lui Florin Nini au reușit să limiteze productivitatea Sibiului la recuperare. Lucas Tohătan a avut o nouă prestație foarte bună în prima repriză, similar jocului de la Timișoara. Scorul la jumătatea partidei a fost de 52-51 în favoarea echipei din Sibiu.

Pitești a marcat primul coș al reprizei secunde și a preluat conducerea, însă Sibiul a reacționat imediat. De notat că în această perioadă au intrat românii peste 23 ani la ambele echipe, Dragoste, respectiv Paliciuc, ambii fiind păstrați pe bancă pe tot parcursul primei reprize. Sibiul a menținut procentajul foarte bun de la mare distanță și în aceste condiții s-a pătrat la conducere. Similar altor meciuri, Korniienko a ajuns în pragul descalificării încă din sfertul al 3-lea, după ce în prealabil s-a ferit de contacte. Gazdele s-au dezlănțuit pe finalul acestei perioade de joc, desprinzându-se la peste zece lungimi, scor 81-70.

Ecartul a continuat să crească în debutul secvenței decisive. Sibiul a înscris zece din primele 12 puncte ale acestei perioade de joc și s-au desprins la o diferență insurmontabilă.

Justas Tamulis a avut 28 puncte, Kevin Hardy a totalizat 27 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Moneya Pratt a bifat 15 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Mladen Jeremic a izbutit 23 puncte, Tony Bishop a adăugat 17 puncte, 5 recuperări, iar Jahii Carson a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

CSU Sibiu se menține pe primul loc al clasamentului, având un bilanț general de 12-4. Echipa lui Dan Fleșeriu revine pe calea succesului după eșecurile de la Cluj-Napoca și Timișoara. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești are 7-9 și coboară pe locul al 6-lea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.