CSU Sibiu învinge pe revenire în deschiderea seriei cu Dinamo Știința București

BC CSU Sibiu a câștigat primul meci susținut în fața propriilor suporteri după succesul repurtat în Cupa României. Câștigătoare a sezonului regulat din LNBM – ediția 2018/19, echipa pregătită de Dan Fleșeriu a depășit Dinamo Știința București, scor 81-75.

Jocul a demarat favorabil echipei oaspete. Dinamo Știința s-a instalat la conducere, Andrei Calenic marcând de trei ori consecutiv. Oaspeții s-au desprins la un maxim de șase lungimi, însă ardelenii au reacționat pe finalul primei secvențe cu un parțial de 10-1 pentru a trece în avantaj. Scorul la prima pauză a fost de 24-19.

Secvența a 2-a a fost echilibrată, sibienii având inițiativa pe tabela de marcaj. Bucureștenii au oferit o replică solidă, reușind să treacă de două ori la conducere, dar pentru scurt timp. Kumpys și Baker au transformat de pe semicerc pe finalul reprizei, dar CSU a marcat ultimele puncte ale acestei perioade prin Tamulis de pe semicerc și Hardy de la linia de pedeapsă. Scorul la jumătatea confruntării a fost de 43-40, gazdele având 23 vizite la linia de pedeapsă, cu 17 mai mult decât echipa adversă.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului, Sibiul menținându-se la conducere, scor 50-45, la jumătatea secvenței a 3-a. Dinamo Știința a reușit un parțial de 18-4 cu care a încheiat această perioadă de joc, preluând conducerea și desprinzându-se la un maxim de nouă puncte cu zece minute înainte de final, scor 63-54.

Bucureștenii s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj până în minutul 37 al partidei. Sibiul a reușit să se apropie și a trecut la conducere după un parțial de 9-0, completat de tripla lui Justas Tamulis. Falker a desprins formația gazdă la două posesii cu un minut înainte de final.

Justas Tamulis a izbutit 20 puncte, Randal Falker a adăugat 17 puncte, 10 recuperări, iar Chris Cooper a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru Sibiu. În replică, Michael Deloach a totalizat 20 puncte, 4 pase decisive, Ousmane Barro a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, iar Justin Baker a avut 14 puncte, 5 recuperări pentru Dinamo Știința.

CSU Sibiu a jucat fără Isaiah Philmore în această partidă.

Meciul 2 al seriei are loc sâmbătă (27.04), tot la Sala Transilvania din Sibiu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.