CSU Sibiu a învins pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca

BC CSU Sibiu a învins pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca în ultimul meci al etapei a 5-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus cu scorul de 89-88 la capătul unui meci echilibrat cu suspans până la final și cu un ultim minute foarte lung. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Sibiul s-a instalat la conducere, însă echipe gazdă a replicat și a încheiat primul sfert în avantaj, scor 28-22. Ofensiva formației din Cluj-Napoca a funcționat modest în sfertul al 2-lea, atunci când jocul de tranziție al Sibiului a pus în mare dificultate gruparea clujeană. Actul al 2-lea a consemnat un parțial de 27-11 la capătul căruia scorul a devenit 49-39 pentru CSU.

Foto: Sandor Manases / BC CSU Sibiu (Facebook)

Oaspeții au avut inițiativa în debutul reprizei secunde, desprinzându-se la un nou maxim pe tabela de marcaj, de peste zece puncte. Clujul intrat devreme în penalizare, dar a reușit să încheie foarte bine această perioadă de joc, procentajul la trei puncte fiind de peste 50%. Cu zece minute înainte de final scorul era de 67-66 în favoarea echipei din Sibiu.

Banca echipei gazdă a fost sancționată cu fault tehnic pentru proteste în debutul sfertului decisiv. U-BT a jucat cu Foulland și Washburn în același timp pe parchet în debutul sfertului 4, dar Sibiul a reușit să se desprindă din nou pe tabela de marcaj. Justas Tamulis a păstrat formația de pe Cibin în control cu o prestație colosală la finalizare. Kyndall Dykes a avut intervenții importante la ambele panouri pentru a egala la 81 cu două minute înainte de final. Ambele echipe au rămas fără jucători importanți pentru ultimele momente ale partidei, Rasic și Pratt au comis a 5-a greșeală personală, fiind descalificați.

După timeout, Pratt a reușit un cut în spațiul de trei secunde pentru un coș de două puncte cu fault. El a marcat și libera suplimentară. Clujul a înregistrat un atac expirat, însă Pratt a comis o abatere de pași. Dykes a aruncat apoi de trei puncte, cu Hardy în față, fiind imprecis. Tohătan a fost trimis la linia de pedeapsă, ratând de două ori. Dykes a greșit la rândul său la linia de pedeapsă, însă Tamulis a comis abatere de picior. Același Dykes a mai ratat o liberă la minus doi pe tabela de marcaj, dar nici Falker nu a fost inspirat la același procedeu. El a recuperat ofensiv și a obținut o nouă vizită la linia de pedeapsă, marcân o dată. Sibiul nu a acordat echipei gazdă șansa unei aruncări de trei puncte, Dykes continuând să aibă probleme la linia de pedeapsă. Philmore a transformat două libere pentru a desprinde echipa oaspete la două posesii, iar meciul s-a încheiat cu victoria Sibiului în pofida triplei semnate Dykes.

În pofida absențelor la pozițiile 4-5, U-BT Cluj-Napoca a reușit să controleze lupta la recuperare în compania celei mai bune echipe la acest capitol din Grupa Roșie. În schimb, elevii lui Mihai Silvășan au avut 19 posesii pierdute, cu șase mai multe decât Sibiul.

Justas Tamulis a reușit 35 puncte, Isaiah Philmore a adăugat 14 puncte, iar Chris Cooper a terminat cu 10 puncte pentru Sibiu. În replică, Kyndall Dykes a reușit 27 puncte, 11 recuperări, Aleks Rasic a adăugat 18 puncte, 5 pase decisive, iar Darrin Dorsey a terminat cu 13 puncte, 4 pase decisive pentru Cluj.

U-BT Cluj-Napoca a fost lipsită de Tony Easley și Rolland Torok în acest meci. Primul e accidentat la cot, însă cel de-al 2-lea a fost trecut pe foaia de arbitraj însă nu a fost prezent la acest joc. La formația de pe Someș s-a consemnat debutul lui Alhaji Mohammed și Nana Foulland.

BC CSU Sibiu a evoluat în formula obișnuită. Antrenorul Dan Fleșeriu a avut la dispoziție întreg efectivul, optând să joace acest meci fără noul venit, Daniel Ewing.

Primul angajament onorific al partidei a fost dat de Cristina Pîrv, una dintre cele mai titrate sportive ale României în disciplinele de echipă.

În urma acestui rezultat BC CSU Sibiu are 15-4 la general și este lider autoritar al LNBM. Galben-albaștrii au două puncte în plus față de U-BT Cluj-Napoca (13-6) și 2-1 în confruntările directe, următorul duel fiind programat la Sala Transilvania, în ultima etapă din Grupa Roșie.

În runda următoare ambele echipe evoluează pe teren propriu. Sibiul primește vizita Timișoarei, iar Clujul pe cea a Piteștiului. Ambele meciuri vor fi transmise în direct la DigiSport.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.