CSU Sibiu a câștigat meciul cu SCM Timișoara

BC CSU Sibiu a învins SCM Timișoara, scor 97-71, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc la Sala Transilvania și a fost transmisă în direct la DigiSport.

Formația oaspete au început meciul mai bine. Timișoara a fost la conducere pe tot parcursul primelor 12 minute de joc efectiv. Alb-violeții conduceau cu scorul de 24-21 la prima pauză.

Randal Falker a adus Sibiul pentru prima dată în avantaj, scor 27-26. Echipele s-au succedat de șase ori la conducere în sfertul al 2-lea. Timișoara a avut momente de joc cu trei români în teren, formulă cu care a închieat repriza. Scorul la jumătatea partidei a fost de 43-42 în favoarea elevilor lui Cristi Bota.

Foto: Adrian Bugariu / BC CSU Sibiu (Facebook)

Repriza a 2-a a demarat cu un parțial de 17-3 în favoarea gazdelor, toate punctele acestora fiind semnate Kevin Hardy și Justas Tamulis. Pressing-ul pe tot terenul a dat roade pentru formația antrenată de către Dan Fleșeriu în debutul reprizei secunde. Amfitrionii au păstrat avantajul obținut. Scorul cu zece minute înainte de final era de 69-56.

Ultimele zece minute nu au adus schimbarea. Avantajul echipei sibiene a urcat la peste 20 puncte. Jucătorii formației gazdă au reușit mai multe acțiuni spectaculoase pe tranziție ofensivă și contraatac, reacția Timișoarei fiind inexistentă în repriza secundă.

Kevin Hardy a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Justas Tamulis a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Isaiah Philmore a terminat cu 15 puncte, 5 recuperrări pentru învingători. Alți cinci jucători ai Sibiului au avut între 8 și 10 puncte. În replică, Sherwood Brown a reușit 15 puncte, 5 recuperări, Nikola Pesakovic a adăugat 11 punctel alți doi jucători atingând borna 10 la puncte marcate.

CSU Sibiu a jucat și de această dată fără Daniel Ewing. Americanul încă nu a debutat pentru galben-albaștri. Aceștia au un bilanț general de 16-4, bifând a 5-a victorie consecutivă. Ardelenii au 10-0 în teren propriu în actuala ediție de campionat.

SCM Timișoara pierde pentru a 2-a oară în Grupa Roșie. Alb-violeții au 9-11 la general și se situează pe locul 5 în ierarhia provizorie. Echipa din Banat are 3-7 în jocurile din deplasare în acest sezon competițional.

1 comentarii On CSU Sibiu a câștigat meciul cu SCM Timișoara

  • Ma bucura evolutia lui Tohatan care practic a confirmat in acest sezon. As spune ca e un U 23 consacrat linga Kuti si Bobe. Insa pe faza de aparare inca mai are de lucrat.
    Philmore imi place, imi da onpresia ca ar putea juca mai multe minute.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.