CSM Phoenix CSU Galați a câștigat Grupa valorică C din LNBM 2018/19

CSM Phoenix CSU Galați este câștigătoarea Grupei Valorice C din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de către Dejan Radovic a învins ACS Târgu Jiu cu scorul de 81-71, în etapa a 18-a, ultima din această fază a competiției.

Partida a fost controlată de către dunăreni, aceștia desprinzându-se la 24-16 în primul sfert. Gorjenii au oferit o replică solidă în secvența a 2-a, însă echipa din Galați s-a desprins decisiv după pauză. Scorul cu zece minute înainte de final era de 63-47. Ultimul act nu a adus schimbarea, situația fiind controlată în permanență de amfitrioni.

Foto: Phoenix Galati (Facebook)

Marko Perovic a reușit 23 puncte, 10 recuperări, Phillip Miller a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive, Vlad Corpodean a terminat cu 13 puncte, 14 recuperări, iar Nebojsa Dukity a reușit 13 puncte, 3 intercepții pentru învingători. În replică, Kevin Allen a reușit 32 puncte, 19 recuperări, iar Shawntez Patterson a adăugat 14 puncte, 12 recuperări pentru Târgu Jiu.

Astfel, cu un bilanț general de 17-1 și cu avantajul rezultatelor directe în compania lui CSM Tîrgu Mureș (88-93 și 96-89), echipa din Galați a câștigat Grupa valorică C. CSM Phoenix CSU Galați promovează în Grupa Galbenă (cu 17 victorii consecutive în campionat), acolo unde se va duela pentru ultimele două locuri de playoff cu Steaua București, Dinamo Știința București, CSO Voluntari, CSM Mediaș și Athletic Constanța.

În schimb, ACS Târgu Jiu a terminat cu 11-7, bilanț suficient pentru locul 4 sau 5 în GVC, în funcție de rezultatul lui CSM Focșani în ultima rundă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.