CSM Oradea este prima finalistă a Cupei României

CSM CSU Oradea s-a calificat în Finala Cupei României după ce a învins cu 71 – 65 pe CSM Steaua Bucureşti.

Partida, una foarte echilibrată, a fost decisă, pe de o parte, de inspiraţia lui Andrei Mandache, iar pe de alta de lipsa de inspiraţie a lui Brandon Taylor. Primul a marcat coşul de la mare distanţă ce a desprins Oradea la 68 – 65, cu 13 secunde înainte de final, în timp ce americanul a greşit repunerea din lateral la faza imediat următoare.

Kristopher Richard a fost, din nou, cel mai bun marcator al orădenilor, cu 18 puncte, la care a adăugat 4 recuperări. Muhamad Pasalic a avut 12 puncte, iar Mandache 10, 4 recuperări şi 3 pase decisive. Mandache a fost titular, alături de Bobe Nicolescu, care a terminat cu 8 puncte, 4 recuperări,3 pase decisive şi tot atâtea intercepţii.

Cătălin Baciu a reuşit un double double, cu 17 puncte şi 13 mingi prinse la panou. Tot 17 puncte a avut şi Pavel Marinov, alături de 8 recuperări. Taylor a totalizat 13 puncte şi 4 pase decisive.

Jucătorii de rezervă ai Oradei, dintre care au făcut parte Richard şi Pasalic, au marcat 41 de puncte, cu 30 mai multe decât cei ai Stelei.

Steaua a avut 42 recuperări, dintre care 16 ofensive, dar a marcat doar 11 puncte din astfel de oportunităţi. Oradea a adunat 28 recuperări. Ambele echipe au avut procentaje scăzute la aruncări.

Oradea s-a calificat în Finala Cupei pentru a treia oară în ultimii 5 ani. Precedentele situaţii au fost în 2016, în Final 4-ul pe care l-a găzduit, şi în 2014, la Ploieşti. Ambele meciuri au fost piedute de orădeni, în faţa Clujului, respectiv a Energiei Rovinari.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On CSM Oradea este prima finalistă a Cupei României

  • Pina la final cind Mandache a inscris cosul ce s-a dovedit apoi decisiv, am vazut ca Steaua s-a agatat de Oradea si a reusit in multe momente sa ii faca fata. Presiunea finalulului insa a pus amprenta pe jocul ei. Asteptam altceva de la Zekovici si chiar de la Brandon..

  • Un nou joc bun pentru Bobe ! Multe felicitari!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.