Actualizare. CSM CSU Oradea va evolua în primul tur preliminar al Basketball Champions League 2019/20

Actualizare – Luni (24.06)

Basketball Champions League a anunțat că Pallacanestro Varese, din Italia, s-a retras din competiție. Această grupare ar fi trebuit să joace în turul al 2-lea preliminar. Locul italienilor în turul al 2-lea va fi luat de Mornar Bar, vicecampioana Muntenegrului.

Astfel, în locul muntenegrenilor, care ar fi trebuit să joace inițial în primul tur preliminar, a fost înscrisă în întrecere Benfica Lisabona, vicecampioana Portugaliei.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare ale competiției amintite.

Știrea inițială – Vineri (21.06)

CSM CSU Oradea a fost acceptată în Basketball Champions League – ediția 2019/20. Campioana în exercițiu a României va accesa competiția din primul tur preliminar. BC CSU Sibiu, deținătoare a Cupei României și vicecampioană, nu a fost acceptată în competiție.

48 de echipe au fost acceptate în competiție. Ele reprezintă 28 de țări. Între formațiile acceptate o treime (16 echipe) sunt campioane în exercițiu. Acesta va fi al 4-lea sezon din istoria competiției.

Formația bihoreană va lua startul alături de alte 15 echipe în primul tur preliminar. Dacă se va califica mai departe, CSM CSU Oradea va avansa în turul al 2-lea preliminar, acolo unde se va duela cu o echipă înscrisă direct în cel de-al 2-lea tur preliminar.

Echipe înscrise în tururile preliminare

Așadar, se anunță o misiune extrem de dificilă pentru formația orădeană să avanseze în grupele acestei competiții. În cazul în care nu va avansa în grupele Basketball Champions League, CSM CSU Oradea are opțiunea de a se înscrie în FIBA Europe Cup.

Tragerea la sorți a jocurilor din preliminarii, dar și a componenței grupelor Basketball Champions League – ediția 2018/19 este programată pentru data de 4 iulie anul curent, la House of Basketball, în Mies, Elveția. Ceremonia va fi precedată de un workshop destinat reprezentanților cluburilor participante în competiție.

Echipe acceptate direct în grupe

Primul tur preliminar este programat să se dispute în perioada 17-22 septembrie, iar cel de-al 2-lea tur preliminar se va disputa între 24-29 septembrie. Sezonul regulat demarează pe data de 9 octombrie anul curent.

Sezonul regulat va cuprinde patru grupe de câte opt echipe, rezultând 14 etape. Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în playoff, iar locurile 5 și 6 au opțiunea să avanseze în playoff-ul FIBA Europe Cup.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.