CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu au aplicat pentru un loc în Basketball Champions League – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu și-au depus candidatura, în mod oficial, pentru un loc în Basketball Champions League – ediția 2019/20. Ambele cluburi au semnat formularul de înscriere în competiție, iar Federația Română de Baschet l-a contrasemnat, transmițându-l miercuri (12.06) către birourile Basketball Champions League din Elveția.

Reamintim că CSM CSU Oradea a aplicat pentru un loc în competiția supremă organizată sub egida FIBA din postură de campioană a României. Roș-albaștrii ar urma să participe pentru a 3-a oară în această competiție. Oradea este singura echipă românească care a reușit să se califice în grupele acestei competiții, performanță izbutită la ediția inaugurală BCL în 2016/17.

BC CSU Sibiu și-a depus candidatura din postură de vicecampioană națională. În plus, formația galben-albastră este deținătoarea Cupei României. Formația din Sibiu aplică în premieră pentru un loc în BCL. Ultima apariție continentală a ardelenilor s-a consemnat în sezonul 2016/17, în preliminariile FIBA Europe Cup.

Data limită pentru înscrierea în competiție este 14 iunie anul curent. Deadline-ul e posibil să fie prelungit în condițiile în care mai multe campionate se vor încheia după această dată. Rămâne de văzut dacă România va beneficia de două locuri în Basketball Champions League – ediția 2019/20. Este de așteptat ca echipele românești să acceseze competiția din tururile preliminare.

Cert este că în luna aprilie anul curent, Basketball Champions League a notificat Federația Română de Baschet că poate să aplice pentru două locuri în ediția următoare a competiției. De altfel, BCL a precizat că își rezervă dreptul de a acorda patru wildcard-uri pentru sezonul 2019/20.

Despre Basketball Champions League

Competiția a luat naștere în vara anului 2016. Așadar, se află în fața celui de-al 4-lea sezon din istorie. Întrecerea este organizată sub egida FIBA, în parteneriat cu zece ligi naționale din Europa.

În sezonul 2019/20, numărul de tururi preliminare se reduce de la trei la două. Acestea se joacă în dublă manșă eliminatorie. Iată programul celor două tururi preliminare:

Turul 1
Manșa 1 – 17/18 septembrie
Manșa 2 – 21/22 septembrie

Turul 2
Manșa 1 – 24/25 septembrie
Manșa 2 – 28/29 septembrie

Opt echipe vor avansa în faza grupelor de pe urma celor două tururi preliminare. Este încă neclar numărul formațiilor acceptate în preliminarii. Este limpede că numărul maxim poate să fie de 32, iar minimul de 24.

Formațiile eliminate în preliminariile Basketball Champions League au dreptul să aleagă dacă vor juca în grupele FIBA Europe Cup ori participarea lor pe plan continental se încheie prin eliminarea din competiția superioară valorică.

În faza grupelor vor fi înscrise, direct, 24 de echipe. Acestora li se alătură cele opt câștigătoare ale turului al 2-lea preliminar, rezultând un număr de 32 formații. Acestea sunt repartizate în patru grupe de câte opt echipe. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, rezultând 14 etape. Faza grupelor demarează pe 8 octombrie anul curent și se încheie pe 5 februarie 2020.

Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în playoff. Acesta include optimile și sferturile de finală, care se dispută în dublă manșă eliminatorie fiecare. Cele patru învingătoare avansează la Final Four, eveniment programat a se desfășura între 1 și 3 mai 2020.

Similar sezonului 2018/19, echipele sunt premiate pe baza rezultatului obținut în competiție. Iată cum se premiază:

Locul 1 – un milion euro
Finalista – 400.000 euro
Locul 3 – 200.000 euro
Locul 4 – 140.000 euro
Sfertfinalistele – 100.000 euro
Echipele calificare în optimi – 70.000 euro
Echipele eliminate în faza grupelor – 50.000 euro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.