CSKA îi vrea în continuare pe Itoudis și De Colo. Fenerbahce îl vrea pe Vesely!

Efectele finalei Euroligii masculine se văd în ambele tabere. Rușii sunt dispuși să bage adânc mâna în buzunar pentru a păstra nucleul de bază ce a stat la baza succesului repurtat de CSKA Moscova în sezonul 2015/16.

Andrei Vatutin, președintele clubului moscovit, a confirmat pentru eurohoops.net că este dispus să îi ofere un nou contract lui Nando De Colo. MVP-ul sezonului în Euroligă completează al 2-lea sezon alături de ruși. Înțelegerea sa cuprinde un al 3-lea sezon dacă ambele părți cad de comun acord.

Pentru a-l determina pe De Colo să accepte un nou acord cu CSKA, Vatutin este dispus să-l facă pe De Colo cel mai bine plătit jucător din Europa. Oferta este de peste 3 milioane euro pentru sezonul 2016/17. Cele două părți se vor așeza la discuții după încheierea sezonului. CSKA Moscova se pregătește acum de semifinalele Ligii VTB.

Rămâne de văzut care va fi răspunsul lui De Colo. Francezul nu a ascuns intenția de a încerca o revenire în NBA. El este deja ofertat de Denver Nuggets. Nando a anunțat că nu va participa la turneul preolimpic în încercarea de a-și găsi angajament în NBA.

În altă ordine de idei, discuțiile dintre Vatutin și antrenorul Dimitris Itoudis sunt mult mai avansate. Grecul a fost de acord să-și prelungească contractul cu rușii. Semnătura lipsește deocamdată, însă este vorba despre un acord cu valabilitate pentru următorii doi ani cu opțiune pentru al 3-lea. Itoudis este antrenorul lui CSKA din vara anului 2014.

Pe de altă parte, în pofida prestației modeste din finala Euroligii și a raportului de 1/10 la aruncările libere, Zeljko Obradovic intenționează să-l păstreze pe Jan Vesely și pentru sezonul următor. Tehnicianul sârb a cerut conducerii lui Fenerbahce să depună eforturi pentru a-l convinge pe ceh să rămână pe loc. Jan a avut un sezon de excepție în pofida unei prestații sub așteptări în finala competiției. Vesely este interesat de o revenire în NBA. Maurizio Gherardini, managerul lui Fenerbahce, a demarat deja discuțiile cu agentul lui Vesely pentru un nou contract.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.