CSKA, Real și Olympiacos cu experiență și tradiție, Fener la debutul într-un F4 de Euroligă

Cel de-al 15-lea sezon de Euroligă sub egida ULEB se apropie de sfârșit. Patru echipe au rămas în cursă pentru câștigarea trofeului în ediția 2014/15, una care se încheie la Madrid.

Capitala Spaniei găzduiește cel mai important moment baschetbalistic al anului 2015 la nivel de club în Europa, după ce aceeași locație a servit drept loc de desfășurare pentru finala Cupei Mondiale de la sfârșitul verii precedente.

CSKA Moscova și Olympiacos Pireu au câștigat trofeul de câte două ori, iar Real Madrid și Fenerbahce Ulker Istanbul caută primul succes în competiția organizată de uniunea ligilor profesioniste din Europa.

Trecutul competiției este mai bogat, iar în toată istoria Euroligii, Real Madrid a câștigat cele mai multe trofee. Ibericii au 8 trofee și alte opt finale pierdute. Ultimul triumf datează din anul 1995. Este a 4-a prezență în careul de ași pentru Real sub egida ULEB.

CSKA Moscova se situează pe locul al 2-lea în lista celor mai titrate cluburi din istorie. Rușii au șase trofee și alte șase finale pierdute. Ultimul succes datează din anul 2008. Este a 11-a participare la Final Four pentru CSKA în era ULEB.

Olympiacos Pireu ocupă locul al 6-lea, având trei trofee și alte trei finale pierdute. Grecii au câștigat ultima dată trofeul în anul 2013. Este a 5-a prezență a grupării din portul Pireu la F4 în era ULEB.

În fine, Fenerbahce Ulker Istanbul nu a câștigat niciodată Euroliga. Turcii se află la prima prezență în Final Four.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.