CSKA, Olympiacos și Fenerbahce și-au apărat terenul propriu

Etapa a 23-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18 a demarat joi (22.02). Primele trei clasate în ierarhia la zi au obținut victorii pe teren propriu. Este vorba despre CSKA Moscova, Olympiacos Pireu și Fenerbahce Dogus Istanbul.

CSKA a depășit pe Baskonia Gasteiz, scor 93-86. Rușii au realizat un parțial de 22-15 în sfertul 4 pentru a tranșa disputa. Will Clyburn (foto) a reușit 19 puncte, 5 recuperări, Sergio Rodriguez a adăugat 17 puncte, 3 pase decisive, iar Cory Higgins a terminat cu 14 puncte. La CSKA a debutat Victor Rudd și a revenit Kyle Hines. În replică, Jayson Granger a reușit 26 puncte și 5 pase decisive, iar Tornike Shengelia a bifat 12 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive.

Cu această ocazie a fost organizată o ceremonie de premiere a lui Nando De Colo. Francezul de la CSKA Moscova a fost desemnat MVP al lunii ianuarie 2018 în Euroliga masculină. El a totalizat 8 puncte (25% la aruncările din acțiune), 7 pase decisive și 3 recuperări pentru 14 la eficiență în 29 minute de joc la confruntarea cu Baskonia Gasteiz Vitoria.

Olympiacos s-a impus în confruntarea cu Valencia Basket. Rezultatul final a fost de 80-70. Vassilis Spanoulis a avut o prestație senzațională cu 25 puncte, 9 pase decisive pentru 29 la eficiență. „Billy” a marcat două coșuri cruciale spre finalul partidei, mărind avantajul echipei sale de la unul la cinci puncte și a alimentat un parțial de 12-3 cu care confruntarea s-a încheiat. Nikola Milutinov a adăugat 15 puncte, 6 recuperări. Kim Tillie a fost pe bancă, dar nu a fost utilizat, iar Bobby Brown nu a ajuns încă în Grecia. De cealaltă parte, Fernando San Emeterio a reușit 19 puncte, iar Errick Green a adăugat 13 puncte pentru campioana Spaniei.

Fenerbahce Dogus a surclasat pe EA7 Milano, scor 89-70. Jason Thompson a totalizat 15 puncte, iar Kostas Sloukas a adăugat 13 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. James Nunnally a jucat pentru prima dată după terifianta căzătură consemnată în meciul cu Baskonia, din etapa a 16-a. Americanul a avut 11 puncte, 3 recuperări la prima apariție după o absență de o lună și jumătate. Vlado Micov a replicat cu 19 puncte, 4 pase decisive.

Prin prisma acestor rezultate, CSKA Moscova se menține pe primul loc cu 18-5 la general. Cu victoria obținută în această etapă, formația antrenată de către Dimitris Itoudis și-a asigurat prezența în playoff-ul Euroligii masculine.

Podiumul este completat de Olympiacos Pireu și Fenerbahce Dogus Istanbul, ambele cu 16-7 la general. În schimb, Baskonia are 10-13 și e pe locul 9, Valencia are 8-15 și se situează pe 13, iar EA7 Milano a ajuns la 7-16, suficient pentru locul 15.

Foto: www.euroleague.net
Video: www.eurohoops.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.