CSKA Moscova și Fenerbahce Istanbul au deschis playoff-ul Euroligii cu dreptul

CSKA Moscova și Fenerbahce Beko Istanbul au deschis playoff-ul Euroligii masculine 2019 cu victorii categorice. Ambele și-au apărat terenul propriu în jocurile cu Baskonia, respectiv Zalgiris Kaunas. Ambele meciuri au fost oferite la DigiSport.

În capitala Rusiei, CSKA a dispus de Kirolbet Baskonia, scor 94-68. Jocul a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost deosebit de echilibrată, de-a lungul căreia Baskonia a avut multe momente în care s-a ridicat peste nivelul de joc etalat de ruși. Nando De Colo și Sergio Rodriguez au marcat coșuri pe sirena ce a anunțat finalul timpului de atac, iar moscoviții conducea cu 44-40 la jumătatea partidei.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 29-12 în favoarea elevilor lui Dimitris Itoudis. Aceștia nu au mai cedat inițiativa și au controlat jocul până la final pentru o victorie la peste 25 puncte.

Sergio Rodriguez a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, Cory Higgins a adăugat 12 puncte, iar Nando De Colo a încheiat cu 11 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Shavon Shields a totalizat 17 puncte în contul Baskoniei.

Fenerbahce s-a apărat senzațional pe tot parcursul celor 40 minute de joc pentru a spulberat pe Zalgiris Kaunas cu scorul de 76-43. Jocul a fost echilibrat pe parcursul primelor 15 minute de joc. Scorul la capătul secvenței inaugurale a fost de 15-13, pentru ca la jumătatea celui de-al 2-lea sfert să fie de 21-17. Turcii au înscris 17 din ultimele 21 puncte ale reprizei pentru a se desprinde la 38-21.

Repriza secundă a confirmat dominația galben-albaștrilor. Aceștia s-au desprins la peste 20 puncte în sfertul al 3-lea și au permis balticilor să marcheze doar opt puncte pe parcursul ultimelor zece minute de joc efectiv.

Nikola Kalinic a totalizat 16 puncte, Marko Guduric a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, iar Erick Green a terminat cu 12 puncte pentru Fenerbahce. Echipa lui Zeljko Obradovic a fost lipsită de serviciile lui Joffrey Lauvergne, accidentat. În replică, Marius Grigonis a reușit 10 puncte pentru Zalgiris. Balticii au fost lipsiți și de această dată de serviciile lui Paulius Jankunas.

Scorul general este de 1-0 în favorea echipelor mai bine cotate în ambele serii. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 are loc la Moscova și Istanbul, joi (18.04).

Miercuri (17.04), se dispută jocul de deschidere al celorlalte două serii din playoff-ul Euroligii masculine. Anadolu Efes Istanbul primește vizita lui FC Barcelona, iar Real Madrid pe cea a lui Panathinaikos Atena.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.