CSKA Moscova și Anadolu Efes Istanbul au revenit în avantaj în playoff-ul Euroligii 2019

CSKA Moscova și Anadolu Efes Istanbul au obținut victorii în deplasare în Meciul 3 al playoff-ului Euroligii masculine – ediția 2018/19. Acestea au triumfat în cursul serii de miercuri (24.04), după ce au fost învinse pe teren propriu în Meciul 2.

La Vitoria, în Fernando Buesa Arena, locul de desfășurare al Final Four-ului, CSKA a câștigat cu scorul de 84-77, împotriva lui Kirolbet Baskonia. Jocul a fost controlată în permanență de ruși. Aceștia s-au desprinsl al 28-18 în primul sfert, reușind să se mențină la conducere până la final.

CSKA a avut procentaje superioare la aruncările de trei puncte, două puncte și la linia de pedeapsă. De asemenea, a terminat în avantaj la recuperare și pase decisive. Baskonia a avut mai multe intercepții, mai puține posesii pierdute și a avut mai multe vizite la linia de pedeapsă.

Nando De Colo a reușit o prestație fenomenală în faza ofensivă. Francezul a totalizat 28 puncte, cu 9/15 la aruncările din acțiune și 6/6 la linia de pedeapsă. El a adăugat 5 pase decisive pentru 32 la eficiență. Cory Higgins a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, Kyle Hines a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții, iar Will Clyburn a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 2 intercepții pentru CSKA. În replică, Vincent Poirier a totalizat 19 puncte, 15 recuperări (6 ofensive) pentru basci.

Anadolu Efes Istanbul a administrat cel mai categoric eșec stagional lui FC Barcelona, chiar în capitala Cataluniei. Formația antrenată de Ergin Ataman a învins la Palau Blaugrana cu scorul de 102-68.

Partida a fost controlată de turci. Aceștia au marcat 52 puncte în prima repriză, desprinzându-se la 13 lungimi. A urmat un parțial de 32-18 în secvența a 3-a, tot în favoarea lui Efes, echipă care a controlat și sfertul decisiv.

Efes a avut 14 reușite de pe semicerc pentru 44%, respectiv 25/33 pentru 74% la aruncările de două puncte. Turcii au terminat cu 25 pase decisive, dublu față de adversar, respectiv cu 8-3 la intercepții și 6-10 la posesii pierdute. Învingătorii au terminat meciul cu doar opt vizite la linia de pedeapsă pentru 100%, în timp ce Barcelona a avut 8/21 la acest procedeu! Mai mult, catalanii au terminat cu doar 39% la aruncările de două puncte. Gazdele au avut 16 recuperări ofensive, cu zece mai mult decât vizitatorii, dar acest lucru nu a contat.

Shane Larkin a totalizat 30 puncte. Acesta a avut 11/12 la aruncările din acțiune, incluzând șase reușite de pe semicerc. Tiobr Pleiss și Vasilije Micic au adăugat câte 14 puncte, iar Adrien Moerman a terminat cu 13 puncte pentru Efes. Adam Hanga a totalizat 13 puncte, Kyle Kuric a adăugat 12 puncte, iar Ante Tomic a bifat 11 puncte pentru Barcelona.

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSKA Moscova și Anadolu Efes Istanbul. Ambele trec în control, urmând să joace și Meciul 4 în deplasare, dar vor susține Meciul 5 pe teren propriu, dacă va fi necesar. De notat că Meciul 3 a fost câștigat pe linie de oaspeți în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2018/19.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.