CSKA Moscova are cel mai mare buget în Liga VTB

CSKA Moscova are cel mai mare buget din Liga VTB și în acest sezon competițional. Președintele competiției, Sergey Ivanov, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că moscoviții mizează pe un buget de 42.3 milioane euro în stagiunea 2014/15.

Podiumul este completat de către Khimki Moscova și Lokomotiv Kuban Krasnodar. Proaspăt calificată în finala EuroCup, cealaltă echipă din capitala Rusiei are un buget cifrat la suma de 16 milioane euro, adică ceva mai mult de o treime din cifra concitadinei. Loko Basket, fost adversar al Asesoftului în actuala ediție EuroCup, are un buget de 13.6 milioane euro.

În cadrul conferinței de presă Ivanov a prezentat bugetele celor zece echipe rusești angrenate în actuala ediție a Ligii VTB. Oricum este greu de crezut că o echipă din Lituania, Estonia, Letonia sau Cehia poate să aibă finanțare mai puternică decât reprezentantele Rusiei. Nu este dezvăluit nici bugetul lui BC Astana, însă se bănuiește că acesta se apropie de suma de 10 milioane euro.

Ordinea locurilor 4-10 din punct de vedere al bugetelor este următoarea:

4. Unics Kazan – 10.1 milioane euro
5. Zenit St. Petersburg – 7.5 milioane euro
6. Nizhny Novgorod – 7.4 milioane euro
7. Enisey Krasnoyarsk – 4 milioane euro
8. Krasny Oktyabr Volgograd – 3.1 milioane euro
9. Krasnye Krylia Samara – 3 milioane euro
10. Avtodor Saratov – 2.7 milioane euro

Potrivit eurohoops.net, nicio altă echipă din Europa nu atinge borna 30 milioane euro în dreptul bugetului disponibil pentru sezonul competițional 2014/15.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.