CSKA Moscova învinge la Istanbul, iar Olympiacos Pireu a triumfat pe teren propriu

CSKA Moscova s-a impus în jocul de deschidere al dublei etape contând pentru sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Elevii lui Dimitris Itoudis au depășit Anadolu Efes Istanbul, la Sinan Erdem Dome, scor 80-78. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Cory Higgins (foto) a marcat coșul victoriei pentru moscoviți. El a repus mingea în joc cu mai puțin de șase secunde rămase din timpul regulamentar, la scor egal, după liberele luiKrunoslav Simon. Mingea s-a întors imediat la rapidul jucător american, care a văzut culoarul de pătrundere, a evitat capacul și a așezat mingea în coș în penultima secundă de joc.

Turcii au început mai bine, câștigând sfertul inaugural cu 20-15. CSKA a replicat cu un parțial de 25-15 în sfertul al 2-lea și a câștigat în pofida faptului că a fost inferioară echipei adverse în trei din cele patru secvențe ale jocului.

În pofida unor prestații sub așteptări din partea lui Nando De Colo și Sergio Rodriguez, respectiv a ratării incredibile a lui Will Clyburn la 78-76, CSKA a reușit să se impună. Cory Higgins a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, Kyle Hines a adăugat 15 puncte, 3 capace, iar Clyburn a încheiat cu 10 puncte, 8 recuperări pentrru CSKA.

De cealaltă parte, Bryant Dunston a reușit 19 puncte, 9 recuperări (5 ofensive), iar Krunoslav Simon a avut 13 puncte, 7 recuperări pentru Efes. De notat că niciunul dintre fundașii turcilor nu a strălucit în condițiile în care mare parte din succesul înregistrat de formația lui Ergin Ataman în acest sezon se datorează contribuțiilor lui Vasilije Micic, Rodrigue Beaubois și Shane Larkin, iar Dogus Balbay și-a adus aportul cu energie și efort în apărare.

CSKA are 21-6 la general și beneficiază de avantajul terenului propriu în playoff-ul Euroligii masculine. Anadolu Efes a jucat meciul cu numărul 400 în istorie la nivel de Euroligă (onorând acest moment cu un model de echipament special destinat acestei partide) are 17-10 și menține prima șansă la obținerea locului 4.

Într-o altă partidă transmisă de DigiSport, Olympiacos Pireu a surclasat Bayern Munchen, scor 89-69. Acest meci a opus două echipe aflate în luptă directă pentru calificarea în playoff-ul competiției.

Grecii nu au lăsat nicio șansă elevilor lui Dejan Randojic. Oly s-a desprins la 20-10 în primul sfert, pentru ca apoi să-și mărească avantajul cu o prestație ofensivă impresionantă. Scorul la jumătatea meciului a fost de 50-31, iar la intrarea în ultimul act era de 72-48. Ultimele zece minute nu au adus schimbarea, chiar dacă Bayern a marcat mai mult în acest interval.

Olympiacos a avut energie net superioară și a dominat la recuperare (44-23, cu 12-4 la cele ofensive), având procentaj net superior la aruncările din interiorul semicercului, respectiv la linia de pedeapsă. Bayern a obținut mai multe intercepții și a fost mai precisă de pe semicerc însă nu a contat în acest meci.

Sârbul Aleksej Pokusevski, înalt de 2.11 metri și în vârstă de 17 ani, a debutat și marcat primul său punct la nivel de Euroligă.

În pofida absenței lui Vassilis Spanoulis și a lui Janis Strelnieks, Olympiacos a beneficiat de contribuții din partea celorlalți fundași – Briante Weber, Nigel Williams Goss și Vangelis Mantzaris. Totuși, aportul pe tabela de marcaj a venit de la oamenii mari. Zach LeDay a reușit 23 puncte, iar Nikola Milutinov a adăugat 20 puncte. Petteri Koponen a replicat cu 15 puncte (5/6 de pe semicerc), iar Devin Booker a terminat cu 13 puncte pentru Bayern.

Olympiacos Pireu are 14-13 la general desprinzându-se la două victorii de Bayern Munchen, însă lupta pentru calificarea în playoff este departe de a fi încheiată, mai ales că și alte echipe râvnesc la unul dint locurile rămase vacante. Campioana Germaniei are 12-15 și pare să se fi îndepărtat de locul 8.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.