CSKA Moscova și Fenerbahce Dogus ocupă primele două poziții în Euroligă după etapa a 20-a

Ultimele două câștigătoare ale Euroligii masculine au obținut victorii în etapa a 20-a din sezonul regulat al ediției 2017/18. CSKA Moscova și Fenerbahce Dogus Istanbul s-au impus pe teren propriu, în transmisiunile directe oferite de Look Plus, respectiv DigiSport.

CSKA Moscova a depășit pe Brose Baskets Bamberg, scor 81-72. Diferența între cele două formații s-a făcut în secvența a 2-a, pe fondul unui parțial de 21-11 în favoarea rușilor.

Nando De Colo a totalizat 20 puncte, 4 pase decisive, iar Sergio Rodriguez a terminat cu 13 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Dorrell Wright a reușit 11 puncte, 7 recuperări, alți trei jucători ai campioanei Germaniei având câte 10 puncte fiecare.

Fenerbahce Dogus a triumfat în duelul cu FC Barcelona. Rezultatul final a fost de 86-82. Turcii au avut inițiativa la final, grație unui parțial de 23-13 consemnat în sfertul al 3-lea. Catalanii au fost aproape, însă nu au reușit să răstoarne situația.

Brad Wanamaker a reușit 24 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, iar Nicolo Melli a adăugat 23 puncte, 4 recuperări pentru Fener. În replică Thomas Heurtel a reușit 21 puncte, 5 pase decisive, Ante Tomic a adăugat 20 puncte cu 7 recuperări, alți trei jucători având câte 12 puncte fiecare.

Cele două echipe se situează în fruntea competiției după 20 de etape. CSKA bifează al 4-lea succes înlănțuit, are 16-4 la general și este lider solitar al Euroligii masculine. În schimb, Fenerbahce obține a 5-a victorie consecutivă și are 14-6.

Steaua Roșie Belgrad a învins Olympiacos Pireu, scor 89-78, într-un meci cu oscilații incredibile pe tabela de marcaj. Sârbii au câștigat prima repriză cu scorul de 43-34, însă elenii au replicat cu un parțial de 29-14 în sfertul al 3-lea. Belgrădenii au avut o reacție impresionantă, cu un parțial de 32-15 în ultimele zece minute de joc. Partida s-a terminat cu scorul de 89-78.

Dylan Ennis a reușit 21 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, iar Taylor Rochestie și Nemanja Dangubic au reușit câte 11 puncte fiecare în victoria campioanei Serbiei. Vassilis Spanoulis a replicat cu 16 puncte, 3 pase decisive, Brian Roberts a adăugat 14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, iar Kostas Papanikolaou a încheiat cu 12 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive pentru greci.

Olympiacos pierde pentru a 4-a oară în ultimele cinci deplasări și are 13-7 la general, bilanț cu care împarte locurile 3-5, alături de Real Madrid și Panathinaikos Atena. În schimb, Steaua Roșie ajunge la 8-12, cu care se situează pe locurile 10-11.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.