CSKA Moscova avansează în finala Euroligii 2019

CSKA Moscova a revenit de la un deficit de 13 puncte, consemnat în sfertul al 3-lea, pentru a se califica în finala Euroligii masculine 2019. Formația din Rusia a depășit Real Madrid în reeditarea semifinalei din sezonul precedent. Rezultatul final a fost de 95-90.

Madrilenii au început mai bine, instalându-se la conducere pe fondul unei prestații dominante din partea lui Eddy Tavares la ambele panouri. În primele opt minute de joc, acesta a avut un indice de 15 la eficiență și a ajutat-o pe Real să se desprindă la 11 lungimi. Moscoviții au marcat ultimele șapte puncte ale secvenței de deschidere pentru a se apropia la 22-18.

Sfertul al 2-lea a fost extrem de echilibrat, formația din capitala Spaniei controlând spațiul de trei secunde și dominând lupta la recuperare. De altfel, CSKA a terminat repriza cu o singură recuperare ofensivă. Fabien Causeur și Trey Thompkins au avut un impact ofensiv pentru spanioli, însă Sergio Rodriguez a replicat pentru ruși. Finalul reprizei l-a adus în prim plan pe Will Clyburn, autor al unei acțiuni individuale de mare efect, după care a înscris un coș de trei puncte chiar înainte de sirenă. Totuși, Real conducea cu 45-43 după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat în nota de dominare a lui Real. Elevii lui Pablo Laso au marcat 18 din primele 25 puncte ale sfertului al 3-lea, pentru a se desprinde la 13 lungimi. Moscoviții nu au reușit să se apropie pe tabela de marcaj până în ultimul minut al secvenței a 3-a. Sergio Rodriguez a înscris cinci puncte pe finalul acestei perioade de joc pentru a aduce pe CSKA la opt lungimi în urma lui Real. Scorul la intrarea în ultimul act a fost de 73-65.

Rodriguez a depășit borna 20 la puncte marcate, însă cu opt minute înainte de final a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală. El a fost retras pe banca de rezerve din acest motiv. Llull a forțat trei aruncări consecutive de pe semicerc, toate imprecise, fiind înlocuit de către Pablo Laso. CSKA a revenit pe tabela de marcaj prin acțiunile lui Nando De Colo. Thompkins a oprit seria negativă pentru Real, însă Clyburn a răspuns cu o triplă pentru a strânge la un punct cu patru minute înainte de final.

Spaniolii au avut probleme pe semicerc, cu precădere în secvența decisivă, atunci când jocul de construcție nu a fost foarte inspirat. Clyburn a înscris o liberă pentru a egala la 80. Jeffery Taylor a transformat de la mare distanță pentru a readuce pe Real în avantaj. De Colo a replicat cu o reușită similară, iar CSKA a trecut la conducere în penultimul minut de joc. Randolph a fost imprecis de două ori la aceeași fază, iar De Colo a ajuns la linia de pedeapsă pentru a desprinde pe CSKA la două posesii. Rudy Fernandez a redus din deficit tot de la linia de pedeapsă cu 25 secunde înainte de final.

Madrilenii au încercat să intercepteze mingea și nu au reușit, astfel încât au faultat pentru a opri timpul de joc. Sergio Rodriguez a fost trimis la linia de pedeapsă, mărind ecartul la patru puncte cu 17 secunde înainte de final. LLull a marcat pentru prima dată de pe semicerc la a 8-a încercare în acest meci. În replică, Higgins a marcat de la linia de pedeapsă, după care Llull a fost imprecis și meciul s-a terminat cu victoria rușilor.

Nando De Colo a totalizat 23 puncte, 4 recuperări, Srgio Rodriguez a izbutit 23 puncte, 4 pase decisive, Will Clyburn a terminat cu 18 puncte, 5 recuperări, iar Cory Higgins a terminat cu 10 puncte pentru CSKA Moscova. În replică, Fabien Causeur a totalizat 18 puncte, alți cinci jucători de la Real Madrid având cel puțin zece puncte marcate.

CSKA Moscova avansează în finală, acolo unde se va duela cu Anadolu Efes Istanbul.

1 comentarii On CSKA Moscova avansează în finala Euroligii 2019

  • Mi.a parut rau de infringerea Realului, a fost echipa mai buna ieri, insa la final au pierdut.
    Au fost si destule decizii de arbitraj cel putin discutabile, arbitra a iesit in evidenta, ca tot se vorbeste acum de promovarea lor in baschetul masculin

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.