Cristian Achim continuă alături de CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a anunțat continuarea colaborării cu Cristian Achim. Cel mai longeviv parteneriat din baschetul românesc la nivelul băncii tehnice continuă, bihorenii identificându-se practic cu tehnicianul vâlcean în vârstă de 46 ani.

Numit în funcția la jumătatea lunii noiembrie a anului 2009, Cristian Achim a strâns șase calificări consecutive în playoff, o medalie de bronz, una de argint și una de aur în LNBM, respectiv două medalii de argint și una de bronz în Cupa României, toate la cârma formației orădene. De asemenea, el a ghidat CSM-ul în două aventuri europene, una dintre ele soldându-se cu titlul neoficial de cea mai bună debutantă a sezonului 2013/14 în EuroChallenge.

Dincolo de rezultate, Cristian Achim este apreciat în sportul cu mingea la coș din țara noastră pentru principiile după care se ghidează și pe care le implementează în jocul echipei sale. Efortul colectiv, găsirea soluțiilor de a pune în valoare principala calitate a fiecărui jucător, respectiv faptul că a găsit aproape în permanență soluții de a face din CSM Oradea o echipă competitivă, fac din tehnicianul vâlcean o piesă extrem de prețioasă în sistemul contruit de bihoreni de-a lungul ultimilor ani. În plus, Achim a fost o componentă principală în evoluția echipei orădene, una care a ajuns de la o formație aflată în subsolul LNBM la campioana României.

De altfel, Oradea va reveni în arena internațională la distanță de un an de la ultima participare. Principiile grupării orădene sunt legate de performanța sportivă, astfel încât după câștigarea titlului național următorul obiectiv este participarea în cupele europene. CSM-ul va participa cel mai probabil în Basketball Champions League, competiție organizată sub sigla FIBA și care va demara în sezonul 2016/17.

Formația pregătită de Cristian Achim a anunțat deja legitimarea lui Titus Nicoară. Astfel, campioana României are la dispoziție cel mai longeviv antrenor din Liga Națională, respectiv pe cel mai productiv jucător autohton al ultimilor trei ani.

Primul meci oficial al CSM CSU Oradea în noua formulă se va desfășura pe data de 15 septembrie, cu ocazia SuperCupei României. Leii Roșii se vor confrunta cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca pentru primul trofeu al noului sezon competițional.

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.