Craiova se impune în duelul cu Piteștiul

SCM Universitatea Craiova a depășit BCM FC Argeș Pitești, scor 80-76, într-un meci din etapa a 3-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a fost transmisă în direct pe FRB TV (YouTube).

Primul sfert a decurs sub semnul echilibrului. Oltenii au avut inițiativa în primele minute de joc, după care echipele s-au succedat de șase ori la conducere pe tabela de marcaj. Craiova a înscris ultimele șapte puncte ale secvenței inaugurale și scorul a devenit 22-16.

Argeșenii s-au apropiat la o posesie în debutul sfertului al 2-lea, însă a urmat un parțial de 16-1 în favoarea echipei pregătite de Aco Todorov. Astfel, finalul reprizei a fost controlat de amfitrioni, aceștia desprinzându-se la 47-33.

Elevii lui Florin Nini au revenit foarte bine de la pauză. Aceștia au reușit un parțial de 16-3 prin care situația s-a strâns pe tabela de marcaj, scor 50-49, la jumătatea acestei perioade de joc. Cele două echipe au mers cap la cap până la finalul sfertului 3, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind egal, 57.

După un deficit maxim de peste 15 puncte, consemnat în secvența a 2-a, formația din Pitești a trecut la conducere prin slam dunk-ul lui Bishop. Replica a venit imediat de la Troupe, jucător ce a marcat de pe semicerc, cu un ricoșeu norocos. Oltenii s-au desprins la șapte lungimi spre jumătatea sfertului decisiv, însă Jeremic, Carson și Siriscevic au venit cu replica egalând la 69. Koreniuk și Gajovic au readus Craiova în avantaj pe tabela de marcaj, cele două echipe fiind din nou separate de două posesii cu un minut și jumătate înainte de final.

Carson a înjumătățit deficitul echipei sale de la semidistanță, dar Gajovic l-a găsit sub panou pe Fraseniuc pentru două puncte. În replică, Siriscevic a marcat o liberă. De cealaltă parte, Mijajlovic a reușit același lucru pentru a mări ecartul la două posesii. Același Carson a strâns la un singur punct cu 14 secunde înainte de final, după un timeout cerut de Nini. Gazdele au repus mingea la Curry, acesta fiind trimis la linia de pedeapsă pentru a mări avantajul gazdelor la trei puncte. Piteștiul nu a reușit să arunce de pe semicerc, Carson fiind faultat jos. Acesta a ratat prima liberă și meciul s-a terminat cu victoria gazdelor.

Vlad Koreniuk a reușit 19 punctw, 12 recuperări (5 ofensive), Porter Troupe a terminat cu 16 puncte, Morris Curry a izbutit 13 puncte, 4 pase decisive, dar și șase posesii pierdute, Goran Gajovic a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Igor Mijajlovic a bifat 12 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Ivan Siriscevic a reușit 18 puncte, iar Tony Bishop a izbutit 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții pentru Pitești.

Craiova a jucat fără Jason Boone, iar Piteștiul fără Maksym Korniienko și Jonathan Person.

În urma acestui rezultat, SCM U Craiova revine pe locul 3, având 11-6 la general. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești rămâne pe 6, cu 7-10 la general.

1 comentarii On Craiova se impune în duelul cu Piteștiul

  • Pitestiul arata tot mai bine Craiova pare sa mai fi pierdut din viteza cistigind chinuit.
    Dupa clasamentul actual e posibil ca cele doua echipe sa se intilneasca in playoff.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.