SCM U Craiova învinge BC Mureș, scor 98-91

SCM U Craiova a depășit pe BC Mureș, scor 98-91, într-un meci contând pentru etapa a 27-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport 4.

Formația pregătită de Vladimir Vuksanovic a început mai bine, reușind să se instaleze la conducere și să controleze situația pe tabela de marcaj încă din prima secvență. Craiova a reușit să se desprindă la peste zece lungimi pe fondul unui parțial de 17-3. Polyak și Gajovic au înscris de pe semicerc pentru oaspeți pe finalul secvenței inaugurale, încheiată de gazde în avantaj, scor 24-16.

mohammed

Alhaji Mohammed iese la rampă pentru vicecampioana României în debutul secvenței a 2-a, însă amfitrionii au găsit soluți de a se menține la conducere. Ardelenii au strâns la un mimim de patru puncte în minutul 13, însă ulterior Craiova a replicat și s-a desprins din nou. Principalul marcator al oltenilor în prima jumătate a fost Darius Hargrove, autor a 16 puncte, secondat fiind de căpitanul Cătălin Burlacu, autor a 11 puncte și 6 recuperări. La pauză Craiova avea un avantaj de zece puncte, scor 50-40.

Mureșul începe bine repriza secundă din punct de vedere ofensiv, însă vicecampioana este sancționată cu fault la aproape fiecare fază de apărare, astfel încât Lazar ajunge la patru greșeli personale, iar Polyak și Gajovic la câte trei, cu Mureșul în penalizare din minutul 3. Hargrove iese din nou la rampă din spatele semicercului. Polyak și Martinic răspund cu aceeași monedă, după care Pilcevic și același Hargrove punctează pentru olteni. Oaspeții au probleme la linia de pedeapsă și la intrarea în secvența decisivă scorul a fost 73-64 în favoarea Craiovei, moment în care Pantic și Popa erau în pragul descalificării la gazde.

Sfertul 4 începe cu un parțial de 8-2 în favoarea Craiovei, pentru a se desprinde la 15 puncte în minutul 33 al partidei. Antrenorul Prakuraitis a cerut un timp de odihnă, însă diferența a continuat să crească. Oaspeții nu cedează, iar Gajovic completează un parțial de 8-0 prin care Mureșul se apropie la opt puncte la jumătatea secvenței decisive. Oaspeții irosesc două oportunități de a strânge și mai mult pe tabela de marcaj, însă Johnson aduce primele sale puncte din acțiune pentru a mări ecartul la peste zece lungimi din nou. Burlacu este descalificat, Craiova jucând ultimele trei minute fără căpitanul său. Finalul partidei nu aduce schimbarea, gazdele impunându-se la șapte puncte diferență.

Craiova a încheiat acest meci cu 12/17 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj excepțional de 71%. Mureșul a aruncat cu 24 procente în plus din interiorul semicercului. Interesant este că raportul aruncărilor libere a fost de 24-17, diferența consemnată la acest procedeu reflectându-se pe scorul final.

Amfitrionii au avut superioritate la recuperare (31-28, cu 13-7 la cele ofensive). Alte avantaje evidente a avut Craiova la pase decisive (20-9), posesii pierdute (9-16) și intercepții (10-5).

Darius Hargrove a reușit 23 puncte, Radenko Pilcevic a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, Cătălin Burlacu a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări, iar Travis Bureau și Florin Popa au totalizat câte 13 puncte fiecare pentru Craiova. În replică, Alhaji Mohammed a totalizat 28 puncte, 4 recuperări, Goran Martinic a adăugat 23 puncte, 4 recuperări, Goran Gajovic a izbutit 13 puncte, iar Laszlo Polyak a reușit 11 puncte pentru Mureș.

SCM U Craiova a jucat în cinci străini. Au absentat Micic, Djurasovic și Bozovic. În schimb, la BC Mureș au absentat Ivanovic, Fraseniuc, Popescu și Scott. Cel din urmă nu a debutat până la această oră.

Este cel de-al 2-lea succes consecutiv pentru olteni. Aceștia au un bilanț general de 16-11. În schimb, BC Mureș suferă al 4-lea eșec consecutiv în deplasare. Vicecampioana are tot 16-11 la general, cele două echipe fiind la egalitate pe locurile 4 și 5. În prezent, Mureș are 2-1 în confruntările directe. Interesant este că cele două și-au împărțit victoriile în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde câștig de cauză la general a avut formația din Târgu-Mureș.

În următoarea etapă, BC Mureș primește vizita Stelei CSM EximBank București. În schimb, SCM U Craiova se deplasează pentru meciul cu U BT Cluj-Napoca.

Foto: Toth Csaba / www.bcmures.com

1 comentarii On SCM U Craiova învinge BC Mureș, scor 98-91

  • BC Mures nu poate emite pretentii daca Mohammed se plimba atat in atac cat si in aparare. Eu nu l-as folosi mai mult de 20-25 de minute pe acest jucator.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.