Craiova încheie GVA fără înfrângere pe teren propriu

SCM U Craiova a terminat prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 cu un parcurs fără greșeală pe teren propriu. Alb-albaștrii au obținut a 7-a victorie din tot atâtea partide disputate la Sala Polivalentă Craiova, trecând în manieră categorică de SCM Timișoara. Rezultatul final a fost de 93-65.

Oltenii au câștigat fiecare sfert. Primul act s-a încheiat la diferență de un singur punct, pentru ca la jumătatea întâlnirii tabela de marcaj să indice scorul de 39-29. Repriza a 2-a a fost dominată de amfitrioni, aceștia marcând 54 puncte, perioadă în care bănățenii au replicat cu 36.

Foto: SCM Craiova (Facebook)

Elevii lui Aco Todorov au avut 66% la aruncările de două puncte și au terminat cu 13 reușite de pe semicerc, pentru un procentaj de 39%. Alb-albaștrii au avut mai multe recuperări (40-36), pase decisive (23-12), intercepții (9-6) și au terminat cu mai puține posesii pierdute (12-14). Astfel, raportul eficienței a fost de 118-65 în favoarea Craiovei.

Timișoara a fost incapabilă de o replică corespunzătoare. În primul rând a fost lipsită de Vladan Vukosavljevic, liderul echipei. El este bolnav și a rămas acasă. De cealaltă parte, formația din Craiova a beneficiat de contribuții din partea întregii echipe, opt jucători având cel puțin opt puncte marcate, șase dintre ei atingând borna 10.

Iuri Fraseniuc a totalizat 13 puncte, Igor Mijajlovic a adăugat 12 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepții, Jason Boone a izbutit 12 puncte, 6 recuperări, Morris Curry a terminat cu 11 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 2 intercepții, Amedeo Casale a încheiat cu 11 puncte, 8 recuperări (5 ofensive), iar Goran Gajovic a terminat cu 10 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții pentru Craiova.

Sherwood Brown a replicat cu 15 puncte, 4 intercepții, Brandon Randolph a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Milos Komatina a terminat cu 11 puncte, 7 recuperări pentru Timișoara.

SCM U Craiova a învins, așadar, toți adversarii din Grupa valorică A în propriul fief. Această performanță a fost și la îndemâna lui BC CSU Sibiu. Oltenii au terminat prima fază a campionatului cu un bilanț general de 10-4, suficient pentru locul al 3-lea. În schimb, SCM Timișoara a avut 5-9 la general, clasându-se pe 6.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.