SCM U Craiova s-a impus în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești

SCM U Craiova a învins pe BCM U FC Argeș Pitești în ultimul meci al etapei a 15-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – edița 2017/18. Confruntarea transmisă în direct la DigiSport s-a încheiat cu scorul de 94-79.

Argeșenii au deschis jocul foart bine, instalându-se la conducere din primele momente. Ei s-au desprins la un maxim de opt puncte (9-17), însă amfitrionii au replicat prompt. Primul sfert s-a încheiat cu un parțial de 14-3, la care au contribuit Martinic, Reed, Orbeanu și Aleksandrov. Scorul la prima pauză era de 25-20 în favoarea alb-albaștrilor.

Lucrurile s-au complicat pentru elevii lui Hristu Șapera în secvența a 2-a. Intensitatea defensivă a argeșenilor a lipsit, lucru evidențiat de raportul recuperărilor ofensive (7-3) și cel al posesiilor pierdute (2-5). Cu alte cuvinte, dincolo de prestația modestă din punct de vedere ofensiv, Piteștiul nu a avut o reacție potrivită nici din punct de vedere al nivelului de combativitate. Prin urmare, Craiova s-a desprins la un maxim 19 puncte, scorul la pauză fiind însă de 52-35.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 10-4 în favoarea echipei din Craiova, ajungându-se la o nouă diferență maximă, de 23 puncte. Formația din Pitești a reușit apoi să revină și să se apropie la 67-52, însă nu a reușit să reducă amenințător din deficit. Formația gazdă a continuat să aibă avantaj la toate capitolele statistice și conducea cu scorul de 76-58 la intrarea în secvența decisivă.

Secvența decisivă nu a adus schimbarea. Amfitrionii au gestionat situația pe tabela de marcaj și au menținut în permanență un avantaj mai mare decât deficitul înregistrat de aceștia în partida tur, de la Pitești. Astfel, la o egalitate în doi la capătul primei faze din sezonul regulat, Craiova ar fi avantajată.

Goran Martinic a reușit 21 puncte, 7 pase decisive, Nemanja Aleksandrov a adăugat 21 puncte, 9 recuperări, alți patru jucători având cel puțin 10 puncte marcate pentru învingători. În replică, Andriy Agafonov a reușit 22 puncte, 4 pase decisive, Porter Troupe a adăugat 20 puncte, 5 pase decisive, iar Titus Nicoară a încheiat cu 14 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive pentru Pitești.

SCM U Craiova a jucat fără Ivan Siriscevic. Acesta este accidentat. Locul croatului a fost luat de americanul LaMarcus Reed, revenit în România după experiență alături de BC Mureș.

Prin prisma acestui rezultat se relansează lupta pentru calificarea în TOP 6. Craiova ajunge la 8-6, cu 7-1 pe teren propriu și a 4-a victorie înlănțuită. Echipa amintită are o restanță cu Politehnica Iași. În schimb, Pitești are 9-6, cu 4-4 departe de propria casă.

În etapa a 16-a, SCM U Craiova se duelează cu CSM Steaua EximBank la București. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești joacă tot în deplasare, la Sibiu. Ambele partide vor fi transmise în direct la DigiSport.

Foto: Gabriel Pintilei / BCMU FC Argeș Pitești

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.