SCM U Craiova câștigă primul meci din noul sezon competițional

SCM U Craiova a câștigat meciul de deschidere al etapei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Oltenii s-au impus, în direct la DigiSport 4, în fieful lui Dinamo Știința București, în grupa valorică A. Rezultatul final a fost de 95-89.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Oaspeții au trecut la conducere, însă Dinamo Știința a replicat și a avut avantaj pe tabela de marcaj preț se mai multe posesii. Defensivele celor două formații, cu precădere a amfitrionilor, au avut mari probleme de-a lungul primei reprize. Elevii lui Aco Todorov au beneficiat de un avantaj consistent în ceea ce privește controlul la minge, lucru ce le-a premis acestora să controleze situația pe tabela de marcaj din minutul 6. Scorul la prima pauză a fost de 25-22.

Echipa din Craiova a continuat să fie mai atentă în ceea ce privește controlul la minge. Totodată, alb-albaștrii au pus mai multă presiune pe omul cu mingea, provocând greșeli în jocul de construcție al lui Dinamo Știința. Vizitatorii au fost mai buni și la recuperare ofensivă. Astfel, în pofida procentajelor de 60% la două puncte și 50% la trei puncte pentru gazde, Craiova a avut mari avantaje la punctele pe recuperare ofensivă (11-0) și cele marcate după posesie pierdută de adversar (12-0). Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 57-48 în favoarea Craiovei.

Defensiva echipei bucureștene a continuat să fie inexistentă. Repriza secundă a început cu un parțial de 15-8 pentru oaspeți. Vizitatorii au început să piardă mingi în sfertul al 3-lea, însă ecartul de pe tabela de marcaj nu a scăzut. Ofensiva lui Dinamo Știința nu a produs prea multe puncte, înregistrând multe imprecizii, atât la construcție, cât și la finalizare. Basti Ionescu a înscris o liberă prin care a dus avantajul Craiovei la 17 puncte, scor 77-60, cu zece minute înainte de final.

Sfertul decisiv a demarat cu un parțial de 12-2 în favoarea lui Dinamo Știința, alimentat de către Michael Deloach, autor a șapte puncte în acest interval. Replica a venit de la Igor Mijajlovic, de pe semicerc, reușită prin care Craiova a revenit la un avantaj format din două cifre la jumătatea secvenței a 4-a. Revenirea gazdelor a fost imposibilă pe fondul impreciziei de la linia de pedeapsă. Totuși, Vrkic și Deloach au apropiat formația gazdă la două posesii cu două minute înainte de final. Gajovic a replicat pentru oaspeți de la linia de pedeapsă, completând o prestație de excepție la debutul oficial pentru echipa din Craiova. Porter Troupe a reușit o acțiune individuală cu finalizare prin slam dunk pentru a consfinți victoria echipei vizitatoare.

Goran Gajovic a reușit 23 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții pentru 34 la eficiență și 11 la +/- în 38 minute de joc. Igor Mijajlovic a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive, Jason Boone a terminat cu 18 puncte, Porter Troupe a izbutit 14 puncte, 7 pase decisive, iar Morris Curry a încheiat cu 12 puncte, 5 pase decisive. Cel de-al 6-lea străin al Craiovei, jucător legitimat recent, similar lui Curry, a fost Aleksandar Radukic, jucător utilizat doar trei minute.

Michael Deloach a replicat cu 24 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări, 2 intercepții pentru 28 la eficiență. Zoran Vrkic a adăugat 18 puncte, 7 recuperări, Modestas Kumpys a încheiat cu 14 puncte, 4 pase decisive, Justin Baker a bifat 13 puncte, pentru Dinamo Știința. La această echipă a debutat Djordje Kaplanovic, autor a 6 puncte și 3 pase decisive.

Acesta a fost primul meci al Craiovei în ediția de campionat 2018/19. Alb-albaștrii și-au amânat meciul cu cealaltă echipă a capitalei în GVA pentru 12 decembrie. În schimb, Dinamo Știința suferă al 2-lea eșec consecutiv pe teren propriu.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On SCM U Craiova câștigă primul meci din noul sezon competițional

  • Craiova a luat meciul in serios si a dominat.
    Troupe, Mijailovici. Gajovici sunt jucatori de prima mina pentru campionatul nostru.
    Echipa pare sa aiba valoarea necesara ca sa intre in primele 6. Insa rotatia celor de baza este scurta.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.