Costel Cernat va fi introdus în Hall of Fame-ul Steaua Baschet

Steaua CSM EximBank București va organiza o ceremonia în onoarea lui Costel Cernat, considerat unul dintre cei mai talentați și importanți jucători de baschet ai României. El a jucat pentru Steaua și echipa națională în anii 80, fiind o veritabilă mașinărie de marcat puncte.

Cernat a fost campion al României de zece ori, fiind implicit unul dintre cei mai titrați jucători din istoria clubului militar. Memorabil este meciul cu Maccabi Tel-Aviv cu Cupa Campionilor, când Cernat a înscris 63 puncte, incluzând 15 coșuri din spatele semicercului.

cernat

Maestru emerit al sportului în România, Cernat a lucrat și în calitate de antrenor, respectiv director tehnic. El a început această activitate în Franța, acolo unde și-a încheiat cariera de jucător și unde s-a stabilit. Ulterior, Costel Cernat a activat la echipe românești precum CSU Asesoft Ploiești, CS Otopeni, CSM București, Farul Constanța, dar și la echipa națională de seniori. Întreg CV-ul lui Cernat poate fi găsit AICI.

Ceremonia se va desfășura înaintea începerii meciului dintre Steaua CSM EximBank București și U BT Cluj-Napoca, programat pentru miercuri (20.01), cu începere de la ora 17:30.

Cernat se alătură în Hall of Fame-ul Stelei altor nume legendare pentru baschetul românesc. Este vorba despre Andrei Folbert, Mihai Nedeff, Costi Herold, Petre Brănişteanu şi Mihai Dimancea. Clubul militar a demarat acest proiect în actualul sezon competițional, la inițiativa managerului Ionuț Georgescu.

Foto: steauabaschet.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.