Cory Higgins a semnat prelungirea cu CSKA Moscova

Cory Higgins și-a prelungit contractul cu CSKA Moscova. Americanul în vârstă de 28 ani, înalt de 1.96 metri, are deja două sezoane la activ alături de formația antrenată de către Dimitris Itoudis. Noul acord are valabilitate pe următorii doi ani.

În sezonul 2016/17, Higgins a avut o medie de 9.5 puncte pe meci în 32 meciuri la nivel de Euroligă. El a terminat stagiunea cu un procentaj de 40% la aruncările de pe semicerc. De-a lungul celor două sezoane alături de CSKA, Higgins a câștigat Euroliga în 2016, respectiv Liga VTB în 2016 și 2017.

De-a lungul carierei sale profesioniste, Cory Higgins a jucat pentru Gaziantep (Turcia), Triumph (Liga VTB), respectiv Denver și Charlotte (NBA). Americanul evoluează la poziția 2, dar poate să joace la orice poziție la perimetru în actuala structură a lui CSKA. Fiind un jucător extrem de periculos pe semicerc și deosebit de îndemânatic în regim de viteză, el se potrivește perfect sistemului implementat de Itoudis, având capacitatea de a se remarca și fără mingea în mână.

CSKA Moscova a oficializat deja prelungirea contractelor pentru Kyle Hines și Andrei Vorontsevich. De asemenea, rușii i-au legitimat pe Leo Westermann și Will Clyburn. În plus, ex-sovieticii i-au propus un contract pe trei ani în valoare de 12 milioane euro lui Milos Teodosic. Alți jucători din rotația de bază, incluzându-l pe Nando De Colo, au contracte în vigoare cu formația lui Itoudis.

Pe de altă parte, Aaron Jackson și Joel Freeland nu vor continua alături de câștigătoarea Euroligii din 2016.

În altă ordine de idei, Zalgiris Kaunas a anunțat continuarea colaborării cu tânărul Paulius Valinskas. Similar legitimării primilor patru jucători străini pentru sezonul 2017/18, Zalgiris i-a oferit lui Valinskas un contract pe un an, cu opțiune pentru încă unul. Acesta are 21 ani, măsoară 1.90 metri și poate evolua la pozițiile 1-2.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.