Contribuțiile jucătorilor de la Asesoft în Meciul 3 și valoarea prestației de pe semicerc

CSU Asesoft Ploiești a câștigat Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. Prahovenii au triumfat la Târgu-Mureș, scor 86-76, pentru a închide seria cu scorul general de 3-0.

Formația condusă de către Sașa Ocokoljic a înscris de 16 ori din spatele semicercului și a avut un procentaj de 53% la acest procedeu. Această performanță este a 2-a în acest sezon competițional după cele 17 triple semnate de BC Timișoara în meciul cu Universitatea Cluj-Napoca, în faza regulată.

În ultimul meci al sezonului, Asesoft a avut mai multe reușite din spatele semicercului decât din interiorul acestuia. De asemenea, prahovenii au avut de două ori mai multe reușite de trei puncte decât de la linia de pedeapsă.

Din punct de vedere individual se impune să remarcăm prestația ofensivă de excepție a lui Marius Runkauskas, autor a 26 puncte și 8 pase decisive pentru 27 la eficiență. El a avut șapte reușite de pe semicerc și a terminat partida cu 57% la aruncările din acțiune.

Cătălin Burlacu a bifat 17 puncte, incluzând cinci reușite de la mare distanță, fiind extrem de precis la finalizare în momente în care echipa sa a avut nevoie de liderul său.

Ivan Zigeranovic a contribuit cu 4 recuperări ofensive și a terminat cu 13 la +/-, cel mai mare coeficient în echipa ploieșteană. De asemenea, Chris Cooper a bifat 11 puncte, cu două recuperări ofensive pentru 10 la eficiență.

În fine, chiar dacă nu a cntabilizat cifre asemănătoare cu cele avute în general, Jonte Flowers s-a încins pe finalul partidei. Americanul nu a marcat în primele 26 minute ale partidei, dar a făcut-o pe final, când a înscris 8 puncte, împreună cu 2 pase decisive și 2 recuperări, respectiv un capac. Statistica oficială nu a consemnat nicio intercepție, însă în joc el a reușit să „fure” câteva mingi.

Michalis Pelekanos, Levi Szijarto și Stefan Pot nu au strălucit din punct de vedere statistic, însă ei au avut un rol în acest succes. Grecul a punctat de la distanță într-un moment improtant și a fost, alături de Pot, cel mai productiv la recuperare defensivă, iar Szijarto a contribuit cu câte o reușită de la distanță, o recuperare ofensivă și un capac.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.