Consiliul Director impune modificări în Grupele Albastru și Verde din Liga Națională de baschet masculin

Federația Română de Baschet a anunțat că în Consiliul Director de luni (14.01) s-a votat ca Grupele Albastru și Verde să continue cu punctele acumulate în prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Astfel, doar în Grupa Galbenă se începe de la zero.

Grupa Galbenă cuprinde echipele Steaua București, Dinamo Știința București, CSO Voluntari, CSM Mediaș, Athletic Constanța și CSM Phoenix CSU Galați.

Această modificare contravine celor specificate negru pe alb în Regulamentul Specific al Ligii naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, publicat pe site-ul www.frbaschet.ro, în secțiunea documente conform imaginii de mai jos.

Este de înțeles raționamentul Consiliului Director, dar nu este deloc normal ca astfel de modificări să fie aduse regulamentului în acest punct al sezonului.

Reamintim că prin retragerea echipei Cuza Sport Brăila, Grupa Albastru a fost completată cu cea mai bune clasată echipă eligibilă să evolueze în Grupa Verde. Este vorba despre CSM VSKC Miercurea Ciuc. Astfel, Grupa Verde va avea doar trei echipe.

Așadar, clasamentul celor două grupe la startul fazei a 2-a este următorul:

Grupa Albastru

 1. CSM Tîrgu Mureș – 17/1
 2. CSM Sighetu Marmației – 13/5
 3. CSM 2007 Focșani – 11/7
 4. ACS Târgu Jiu – 11/7
 5. Rapid București – 8/10
 6. CSM VSKC Miercurea Ciuc – 7/11

Grupa Verde

 1. CS Agronomia București – 4/14
 2. Universitatea Cluj-Napoca – 1/17
 3. CN Aurel Vlaicu București – 1/17

Faza a 2-a începe vineri (18.01).

2 comentarii On Consiliul Director impune modificări în Grupele Albastru și Verde din Liga Națională de baschet masculin

 • Deci primele 4 din grupa albastra vor avea un avantaj de minim 3 victorii fata de celelalte doua si au sanse mai mari de a incepe sezonul viitor in GVB.

 • tipic FRB, regulile se schimba la mijlocul campionatului, iar echipele nu au nimic de zis… Pe de alta parte, eu unul ma astept ca anul viitor sistemul competitional sa se modifice din nou, deci…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.