Consiliul Director al FRB: Cel mult un naturalizat într-o echipă din Liga Națională

Consiliul Director al Federației Române de Baschet, întrunit în 18 iunie 2019, a stabilit ca începând din sezonul competițional 2019/20 să fie posibilă utilizarea unui singur jucător naturalizat de către echipele din Liga Națională.

Măsura vine la distanță de un an după ce o echipă din baschetul românesc a utilizat, pe parcursul unui sezon întreg, doi naturalizați pe formatul unui regulament în care era obligatorie utilizarea unui român U23 doar pe parcursul unui singur sfert.

Potrivit procesului verbal al ședinței Consiliului Director, s-au decis următoarele în legătură cu jucătorii naturalizați:

  • in LNB, M si F, incepand cu sezonul 2019-2020, echipele au dreptul sa inscrie pe foaia oficiala de joc, ca jucator roman, 1 singur jucator naturalizat;
  • pot fi folositi si jucatori juniori de alta cetatenie care au fost legitimati si au activat in cel putin 3 campionate nationale de juniori (sezoane complete si consecutive) organizate de FRB – acestia au drept de joc ca romani in LNB, Masculin sau Feminin („pasaport de teren”);

De asemenea, s-a anunțat că a fost aprobat calendarul competițional pentru sezonul 2019/20 pentru Liga Națională, atât la masculin, cât și la feminin.

Vom reveni cu informații în momentul în care vom intra în posesia calendarului competițional.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.