Conducerea universității Louisville interzice echipei de baschet să participe la turneul NCAA

James Ramsey, președintele Univeristății Louisville, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că echipa de baschet masculin nu va lua parte la turneul NCAA în acest sezon. Măsura a fost impusă de conducerea universității întrucât o anchetă internă a confirmat faptul că recrutarea de jucători s-a făcut neconform cu regulamentul în vigoare al ligii universitare.

Este vorba despre un program de succes, una dintre cele mai de succes universități în baschetul masculin nord-american. În actualul sezon, Cardinals au 18-4 la general și 7-2 în conferința ACC. ESPN a pronosticat că Louisville va fi favorita numărul 5 la câștigarea titlului NCAA și este plasată actualmente pe locul al 19-lea în ierarhia generală a Associated Press.

O carte publicată anul trecut de Katina Powell, intitulată „Outside the Lines” descrie faptul că un fost membru al staff-ului echipei de baschet masculin, pe numele Andre McGee, a angajat dansatoare care să ofere numere de striptease și partide de sex sportivilor în incinta Bill Minardi Hall. Powell a fost una dintre acele dansatoare, iar în carte notează că au fost cel puțin alte 20 de femei angajate pentru acest gen de lucruri în perioada amintită.

O anchetă realizată individual de ESPN a subliniat că cinci foști jucători ai Louisville Cardinals au confirmat că au luat parte la acest gen de întâmplări între anii 2010 și 2014. Unul dintre cei cinci ar fi spus că fetele nu erau studente.

De notat că doi jucători ai actualei echipe au acceptat în vară să se transfere la Louisville de la alte universități pentru a juca în turneul NCAA. Ambii se află la cel de-al 4-lea sezon, ultimul, în liga universitară. Antrenorul Rick Pitino a precizat că cei doi jucători au primit vestea cu ochii în lacrimi, neavând nicio șansă de a mai juca în turneul NCAA.

Louisville are trei titluri NCAA, cel mai recent fiind obținut în 2013. Cardinals au zece prezențe în Final Four. În sezonul precedent echipa condusă de Rick Pitino s-a oprit în sferturile de finală (Elite Eight) ale turneului NCAA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.