Comunicat FR Baschet – Liga 1 masculin și feminin, ediția 2019/20

Comunicat emis de Federația Română de Baschet referitor la reînființarea Ligii 1 la baschet, masculin și feminin, începând cu sezonul 2019/20.

Inscrierea in Liga 1:

  • au drept de inscriere in Liga 1 cluburile care au participat in LNB, masculin si feminin, in sezonul 2018-2019, precum si alte cluburi afiliate la FRB si echipele satelit (satelitii – fara drept de promovare)
  • perioada de inscriere in Liga 1 – 01-15 august 2019, masculin si feminin
  • plata taxei de inscriere in Liga 1 – in valoare de 100 euro – pana la 15.08.2019

Tragere la sorti Liga 1: aceasta va avea loc, luni, 02 septembrie, la sediul FRB.

Sistemul competitional Liga 1: se va stabili in functie de numarul de echipe inscrise (competitia se va desfasura numai cu un numar minim de 6 echipe); echipele clasate pe primele 2 locuri in Liga 1 vor juca, inaintea inceperii sezonului 2020-2021, un turneu de promovare/retrogradare (fiecare cu fiecare) cu ultimele 2 clasate in LNB 2019-2020, M si F (componenta echipei va fi conforma cu regulile RS al LNB 2020-2121).

Jucatorii din Liga 1: se joaca numai cu jucatori romani, maxim 18 jucatori pe tabel. Din cei 12 jucatori inscrisi pe foaia de joc, cel putin 6 trebuie sa fie sub 23 de ani (nascuti 1997 sau mai mici); se introduce si „pasaportul de teren”pentru jucatorii juniori de alta cetatenie care au fost legitimati si au activat in cel putin 2 campionate nationale de juniori (sezoane complete si consecutive) organizate de FRB – acestia au drept de joc ca romani in Liga 1, masculin sau feminin.

Baremul de arbitraj pentru Liga 1: in valoare de 167 lei, brut pentru un arbitru, si de 125 lei, brut pentru un comisar, banii fiind platiti de catre club in baza unui Contract de Activitate Sportiva (CAS) incheiat intre club si oficialul respectiv.

Inregistrarea statistica si video este obligatorie.

Celelalte reguli legate de infrastructura, nivelul profesional al antrenorilor, conditii organizatorice, etc., vor fi mentionate in Regulamentul Specific al Ligii 1, editia 2019-2020.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.