Comunicat FR Baschet – Al 2-lea eșalon al țării se reînființează

Federația Română de Baschet a anunțat reînființarea Ligii 1 la baschet. Cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al țării se va desfășura atât la masculin, cât și la feminin, după o pauză de un an, din sezonul competițional 2019/20.

Potrivit comunicatului emis și publicat pe site-ul www.frbaschet.ro, în Liga 1 – ediția 2019/20 au dreptul sa se inscrie cluburile care au activat in LNB 2018-2019, alte cluburi afiliate la Federatia Romana de Baschet, precum si echipe satelit ale cluburilor participante in Liga Națională – editia 2019-2020, optional, fara drept de promovare.

Totodată s-a anunțat că vor fi eligibili să joace numai sporitvi români.

În plus, echipele clasate pe primele 2 locuri eligibile la finalul competitiei vor juca un turneu de baraj (promovare/retrogradare) cu ultimele 2 locuri din LNB.

Echipele care au participat în Liga Națională – ediția 2018/19 și se vor înscrie în Liga 1 – ediția 2019/20, sunt obligate, similar celor participante în Liga Națională – ediția 2019/20, să participe în competițiile 3×3 organizate de Federația Română de Baschet.

Aceste măsuri au fost luate de către Consiliul Director al FR Baschet în ședința desfășurată pe 22 mai anul curent. Forul național a anunțat că va reveni cu detalii referitoare la Liga 1 masculin si feminin. Acestea vor fi comunicate dupa sedinta Consiliului Director din data de 18.06.2019.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.