Competițiile ULEB rămân, cel puțin pentru următorul sezon, crema baschetului european la nivel de club

Noua competiție FIBA Europe oferă mai multe avantaje de natură financiară. Chiar dacă la încheierea competiției majoritatea cluburilor participante vor fi pe minus din punct de vedere al raportului încasări/cheltuieli, noile avantaje promise de forul continental au convins 59 de cluburi să se înscrie în competiție.

Deși îi lipsește prestigiul, nu are tradiție, nu are nici măcar o denumire oficială, siglă sau website dedicat unde să se găsească informațiile necesare, aspectul financiar a atras multe cluburi din Europa. Unele dintre ele cu tradiție, altele mai puțin cunoscute. Unele au renunțat la EuroCup, o competiție cu ceva prestigiu și care oferă o șansă de calificare pentru Euroligă (deși e posibil ca echipa care câștigă următoarea ediție EuroCup să nu mai fie asigurată de invitația în Euroligă întrucât se anunță schimbări majore în formatul și organizarea cupelor europene).

Cu toate acestea, cele mai puternice cluburi din Europa au decis să meargă în sezonul 2015/16 cu ULEB și competițiile păstorite de această uniune – Euroliga și EuroCup. Un exemplu elocvent în acest sens vine din partea Spaniei, Greciei și Serbiei, trei dintre școlile puternice de baschet pe bătrânul continent. Nicio echipă din aceste țări nu s-a înscris în noua competiție FIBA Europe. De altfel, țările amintite nu au avut reprezentante nici în sezonul precedent la nivel de EuroChallenge. Există o posibilitate ca Joventut Badalona să se alăture noii întreceri a forului continental, dar nu avem o confirmare în acest sens până la această oră.

Rusia, Germania și Croația au câte o singură echipă înscrisă în noua competiție FIBA Europe. În fine, Turcia, Italia și Franța au câte două echipe înscrise, dar vorbim despre echipe cu clasări mai modeste decât ale cluburilor participante în EuroCup și Euroligă. De altfel, Turcia, Italia și Franța au cel puțin cinci echipe fiecare în competițiile ULEB.

Cibona Zagreb și Asvel Villeurbane sunt numele mari înscrise în competiția FIBA Europe. În rest, sunt cluburi cu ceva tradiție, ori cu anumite rezultate sau cu putere financiară.

1 comentarii On Competițiile ULEB rămân, cel puțin pentru următorul sezon, crema baschetului european la nivel de club

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.