Comitetul Director a aprobat reorganizarea competițiilor de mini și baby baschet, U13 și U14. Se reînființează U15!

Comitetul Director al FR Baschet a decis, în ședința de luni (22.01), reorganizarea competițiilor de mini și baby baschet începând cu ediția 2018. Aceasta se va desfășura la Mangalia, în perioada 17 iunie – 7 iulie anul curent.

Iată deciziile anunțate:

Pentru imbunatatirea activitatii la categoriile de varsta U12, U13, U14 si U15, se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarele:

Actiunile de baby si minibaschet de la Mangalia 2018 se vor desfasura sub forma de Liga Nationala U12 si Festivalul de baby si minibaschet, astfel:

– perioada 17-23 iunie – Liga Nationala U12, masculin si feminin;
– perioada 24-30 iunie – Festivalul de Babybaschet, masculin si feminin;
– perioada 01-07 iulie – Festivalul de Minibaschet, masculin si feminin;

Liga Nationala U12

Este o competitie oficiala a FRB in care se decerneaza titlul de campion national si jucatorii au legitimatii de sportiv eliberate de FRB. La aceasta competitie se pot inscrie echipele care indeplinesc urmatoarele conditii:

– apartin unor structuri sportive afiliate la FRB;
– se obliga sa participe la CN U13 in sezonul 2018-2019 (daca nu vor participa la U13, jucatorii acestora vor fi liberi sa se transfere fara grila, iar clubul in cauza va fi penalizat)
– echipa are in componenta cel putin 8 jucatori de aceasi varsta (acelasi an de nastere);
– antrenorii au carnet de antrenor, cu numele clubului unde activeaza trecut la angajamente, si detin cel putin licenta „C”;

Festivalul de baby si minibaschet

Va asigura echipelor participante un numar de 7-9 jocuri in perioada respectiva, dar nu se va realiza un clasament si nu se va decerna titlul de campion, jucatorii participand pe baza unor legitimatii provizorii valabile doar pe durata festivalului. La festival se pot inscrie echipele care indeplinesc urmatoarele conditii:

– apartin unor structuri sportive afiliate la FRB;
– antrenorii au carnet de antrenor, cu numele clubului unde activeaza trecut la angajamente, si detin cel putin licenta „C”;
– achita taxa de participare la festival, astfel:
– 600 lei – daca se inscriu si achita taxa in perioada 01 februarie – 30 aprilie 2018;
– 750 lei – daca se inscriu si achita taxa in perioada 01-31 mai 2018;
– 1000 lei – inscriere si achita taxa in perioada 01-10 iunie 2018;

Mai multe detalii si informatii despre conditiile de participare la Liga Nationala U12 si la Festivalul de baby si minibaschet din 2018 vor fi facute publice pe site-ul FRB.

Campionatele Nationale U13 si U14 se vor desfasura in sezonul 2018-2019 intr-un format nou, atractiv, implicand costuri mai mici.

Din sezonul 2018-2019 se reinfiinteaza Campionatul National U15, masculin si feminin.

Programul „Performbaschet, un pas inainte” va fi reorganizat – se va reduce numarul de centre la 5: Arad, Tg Mures, Iasi, Galati si Bucuresti.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.