CN U18 masculin 2018/19 – U-BT Cluj-Napoca a câștigat turneul final 1A

U-BT Cluj-Napoca a câștigat turneul final 1A al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de către Răzvan Cenean a depășit pe Agronomia București, scor 79-76, în ziua a 5-a, ultima, din cadrul turneului găzduit de amintita grupare din capitala țării.

Formația antrenată de Milan Sokic s-a desprins la peste zece puncte în debutul partidei și conducea cu 19-17 la prima pauză, respectiv cu 36-34 la jumătatea confruntării. Sfertul al 3-lea a consemnat șapte schimbări la conducere, după care ardelenii au reușit un parțial de 10-0 cu care au trecut definitiv la conducere.

Foto: Raxsport (Facebook)

U-BT a condus pe tot parcursul ultimelor zece minute de joc efectiv. Gazdele s-au apropiat la o posesie de câteva ori, dar nu au reușit să răstoarne situația pe tabela de marcaj. Agronomia a cedat în pofida procentajelor mai bune la aruncările din acțiune și de la linia de pedeapsă.

Învingătorii au avut doar opt posesii pierdute, performanță impresionantă la nivel juvenil. De altfel a fost un meci în care procentajele ambelor protagoniste la aruncările libere și la cele de trei puncte au fost bune, iar cele la aruncările de două puncte au fost decente.

Toma Lungoci a totalizat 23 puncte, 5 recuperări, Luca Domocoș a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, iar Mihnea Brie a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Luca Vișan Hara a izbutit 29 puncte, Matei Bodea a adăugat 21 puncte, 15 recuperări, iar Alexandru Lază a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru Agronomia.

Astfel, U-BT Cluj-Napoca a încheiat turneul cu un bilanț general de 5-0, clasându-se pe prima poziție. Elevii lui Răzvan Cenean și Mihai Racovițan au un bilanț de 27-0 în sezonul 2018/19 în cadrul CN U18 masculin.

Agronomia București a terminat cu 4-1, ocupând locul al 2-lea în turneul 1A. Echipa pregătită de Milan Sokic are 25-2 în acest sezon.

Ambele echipe sunt calificate la Final Four-ul competiției destinate generației 2001. Ultimele două echipe calificate vor fi stabilite în cuersul după-amiezei de duminică (14.04).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.