U-BT Cluj-Napoca îl pierde pe Rolland Torok pentru o perioadă îndelungată

Rolland Torok va absenta o perioadă destul de îndelungată. Anunțul a fost făcut de către Mihai Silvășan, antrenorul principal al U-BT Cluj-Napoca, în prefața meciului pe care campioana îl va susține la Timișoara, în compania lui BC SCM din localitate.

Antrenorul în vârstă de 32 ani a precizat:

„Avem probleme de lot, Rolland Torok va lipsi probabil o perioadă mai lungă de timp, circa o lună și jumătate, el are o hernie inghinală ce trebuie operată. Intervenția chirurgicală va avea loc chiar în ziua meciului, îi dorim însănătoșire grabnică!”

Prin ceea ce a afirmat Silvășan se ridică anumite semne de întrebare cu privire la capacitatea lui Torok de a se recupera în timp util pentru turneul final de Cupa României. Acesta se va desfășura în perioada 10-13 februarie 2018.

Torok a absentat la ultimul meci înaintea Crăciunului, cel adjudeat de ardeleni în compania lui Phoenix Galați. La acea partidă a lipsit și Adomas Drungilas, despre care tehnicianul clujean nu a făcut nicio precizare.

În actuala ediție de campionat, din postură de căpitan al echipei, Torok are medii statistice de 8.6 puncte, 3.7 recuperări, 0.7 pase decisive și 0.8 intercepții pentru 10.1 la eficiență în 17:34 minute pe meci.

Născut la Oradea, acolo unde a deprins tainele baschetului sub îndrumarea Valeriei Scheiner, Torok a debutat în primul eșalon al țării alături de CSM Oradea. Ulterior a evoluat la Jaszbereny și Kormend, având trei sezoane deosebit de utile în primul eșalon din Ungaria. Roli parcurge al 3-lea sezon consecutiv în uniforma lui U-BT. El a câștigat Cupa României de două ori, titlul național și SuperCupa României o dată. De asemenea a acumulat o bogată experiență internațională.

De notat că Torok a avut, cu precădere la începutul carierei, o serie de accidentări și probleme medicale deosebit de grave, de pe urma cărora a reușit să se recupereze și să devină unul dintre cei mai buni jucători autohtoni de pozițiile 4-5, fiind nu doar căpitanul echipei campioane ci și un component de bază al echipei naționale, pe care a ajutat-o consistent să obțină prima victorie în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Dincolo de eventuala absența de la turneul de Cupa României, Torok este așteptat fără îndoială și în echipa națională, ce are programate următoarele două meciuri din calificări la finele lunii februarie 2018.

Foto: Nagy Melinda / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.