U-BT Cluj-Napoca s-a impus în Meciul 1 al seriei cu CSM CSU Oradea din semifinalele LNBM

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Meciul 1 al semifinalei LNBM – ediți 2016/17, desfășurat la Sala Sporturilor Horia Demian, în compania lui CSM CSU Oradea. Rezultatul final a fost de 86-73.

Formația antrenată de Cristian Achim a irosit un avantaj maxim de 11 puncte și conducea cu 67-57 după 30 minute de joc. Formația din Cluj-Napoca a replicat cu un parțial de 29-6 în secvența decisivă.

Cele consemnate în secvența decisivă au schimbat întrega impresie a modului de desfășurare al partidei. Bihorenii s-au apărat excepțional împotriva unei ofensive absolut senzaționale, care și-a demonstrat forța pe tot parcursul acestui sezon competițional. Elevii lui Mihai Silvășan s-au dezlănțuit în ultimele zece minute, atunci când au marcat jumătate din totalul punctelot reușite în primele 30 minute de joc.

Oradea a irosit o foarte bună oportunitate de a pune Clujul în dificultate. Roș-albaștrii au avut enrgie, au controlat lupta la recuperare și au avut soluții în spațiul de trei secunde. Circulația mingii a fost deosebită, iar agresivitatea lui Barnette și Zeno cu mingea în mână a creat probleme adversarului. În plus, Andrei Mandache a depus un efort colosal în faza de apărare.

În schimb, Clujul a avut peste 50% la aruncările de trei puncte, cu 12 astfel de reușite într-un meci în care nu a străucit. U-BT a avut grijă de minge și similar confruntărilor anterioare cu Oradea, atunci când s-a dezlănțuit nu a mai putut fi oprită.

Oradea a avut superioritate la recuperare (41-34, cu 14-8 la cele ofensive). În schimb, Clujul a terminat în avantaj la pase decisive (19-13), procentajul aruncărilor din acțiune (48%-42%), respectiv la posesii pierdute (9-14).

Unitatea a 2-a a produs doar 12 puncte pentru Oradea, iar shooterul Muhamed Pasalic a terminat cu zero puncte marcate. În schimb, rezrvele Clujului au contribuit cu 15 puncte, cu un aport deosbit din prtea lui Max Pustozvonov (13 puncte, 3/3 la trei puncte).

De notat că cele două echipe aveau câte cinci coșuri de trei puncte marcate la jumătatea meciului. La final raportul reușitelor de acest gen a fost de 12-5 pentru învingători.

Vlad Moldoveanu a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, iar Aleks Rasic a terminat cu 16 puncte, 4 pase decisive. Șase jucători de la Cluj au avut peste 10 puncte marcate. În replică, Martin Zeno a totalizat 19 puncte, 4 recuperări, Andrei Mandache a adăugat 13 puncte, 3 pase decisive, Sean Barnette a termint cu 12 puncte, 9 recuperări, iar Will Franklin a termint cu 11 puncte pentru Oradea.

Scorul general este 1-0. Meciul 2 se dispută joi (04.05), tot la Cluj-Napoca.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar