U-BT Cluj-Napoca se impune la Timișoara, grație unui parțial de 10-0 spre finalul partidei

U-BT Cluj-Napoca a învins SCM Timișoara, în deplasare, scor 90-86. Partida contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19, a fost transmisă în direct pe FRB TV, Sport.ro și www.prosport.ro.

Un parțial de 10-0 în finalul partidei a adus cea de-a 2-a victorie în acest sezon competițional pentru deținătoarea Cupei și SuperCupei României. Formația de pe Someș s-a văzut condusă cu 81-77, cu trei minute înainte de final, moment în care Aleks Rasic a ieșit la rampă cu două coșuri de trei puncte, intercalate de o pătrundere a lui Vlad Moldoveanu, care a beneficiat de un blocaj făcut de poziția 1 (Stanimir Marinov), lucru mai rar întâlnit în baschet. Trebuie adăugată și intercepția reușită de Kyndall Dykes la scorul de 83-81 în favoarea echipei sale, aceasta fiind urmată imediat de a 2-a triplă a lui Rasic.

A fost un meci echilibrat cu 12 schimbări la conducere și 13 situații de egalitate. Succesiuni la conducere s-au consemnat pe parcursul tuturor celor patru secvențe. Cel mai mare ecart a fost de opt lungimi, în favoarea oaspeților în sfertul al 3-lea, însă bănățenii au reușit să revină și să preia conducerea, desprinzându-se la două posesii pe tabela de marcaj în secvența decisivă, înaintea forcing-ului din final al formației din Cluj. Vladan Vukosavljevic a avut câteva reușite importante în sfertul decisiv, în perioada în care gazdele au trecut la conducere și a fost extrem de greu de apărat de mai atleticii pivoți ai oaspeților.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a avut mai multe opțiuni în faza de atac, lucru confirmat de raportul punctelor înscrise de unitatea a 2-a (49-29). De notat că Timișoara a înscris mai mult după recuperare ofensivă (14-5), însă Clujul a avut procentaje superioare la aruncările din acțiune.

Kyndall Dykea a reușit 20 puncte, 6 recuperări, Nandor Kuti a adăugat 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Aleks Rasic a încheiat cu 15 puncte (5×3), iar Stanimir Marinov a izbutit 13 puncte, 5 recuperări pentru formația învingătoare. În replică, Brandon Randolph a avut 14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Sherwood Brown a adăugat 14 puncte, 7 recuperări, Marko Stojadinovic a izbutit 13 puncte, iar Vladan Vukosavljevic a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări pentru gazde.

U-BT Cluj-Napoca are 2-0 la general. În schimb, SCM Timișoara a ajuns la 0-2.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.