U BT Cluj-Napoca se impune în prima confruntare stagională cu Steaua CSM EximBank București

U BT Cluj-Napoca a beneficiat de o contribuție impresionantă în sfertul decisiv al confruntării cu Steaua CSM EximBank București din partea lui Roli Torok, dar și de un aport impresionat la creație de la Branko Jorovic, pentru a se impune într-un joc contând pentru etapa a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul transmis la DigiSport s-a încheiat cu scorul de 83-71.

Formația militară a deschis jocul mai bine și s-a desprins la 8-2 după câteva minute, obligându-l pe Marcel Țenter să solicite primul timp de odihnă al confruntării. La reluare jocul amfitrionilor s-a eficientizat în ambele faze și Clujul a trecut la conducere. Jocul colectiv al Stelei nu a fost extrem de eficient și nici de pe urma recuperărilor ofensiva nu a reușit să aducă numărul obișnuit de puncte. Prin urmare, gazdepe au izbutit chiar să se desprindă, scorul după zece minute fiind de 23-17.

Similar primului act, Steaua a început mai bine secvența și a realizat un parțial de 8-0 pentru a reveni în avantaj. Țenter nu a mai cerut timp de odihnă, dar Jorovic și Torok au adus puncte pe tabela de marcaj pentru a readuce echipa gazdă la conducere. Galdikas și Zigeranovic aduc puncte din apropierea instalației pentru cele două echipe, iar Pasalic stabilește scorul pauzei cu o reușită de pe semicerc, 43-38 în favoarea gazdelor.

Elevii lui Marcel Țenter au deschis repriza secundă mai bine și s-au desprins pe tabela de marcaj, pentru prima dată, la peste zece lungimi, scor 57-46, în minutul 26. Claudiu Fometescu a solicitat primul timp de odihnă al celei de-a 2-a jumătăți, însă Kyndall Dykes a continuat să puncteze pentru formația gazdă, aceasta mărindu-și ecartul. Replica a venit de la Pani Barac și Bill Amis, autori ai unor reușite de la distanță, iar la intrarea în secvența decisivă scorul era de 63-54 pentru U BT Cluj.

Jorovic apare la finalizare după mai multe contribuții la creație. Amis răspunde cu o reușită de trei puncte, bucureștenii jucând cu americanul amintit și Nicoară la pozițiile 4-5. Kuti aduce două puncte pentru ardeleni. Bucureștenii reduc deficitul la opt puncte în minutul 35, moment în care Marcel Țenter a cerut timp de odihnă. la reluare tot oaspeții marchează, după care Malesevic irosește șansa de a strânge la patru puncte. În schimb, Torok înscrie de pe semicerc și oferă un avantaj de nouă puncte gazdelor. Miță Paul răspunde tot de la distanță, dar Torok este lăsat din nou liber pe semicerc (de unde avea doar 2/19 în acest sezon) și transformă încă o dată. Jucătorul Clujului se remarcă și din apropierea coșului pentru a oferi echipei sale un final de meci lipsit de emoții.

Dykes a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Torok a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări, Zigeranovic și Pasalic au avut câte 11 puncte, iar Jorovic a bifat 10 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări pentru învingători. Replica a venit de la Amis, autor a 15 puncte, 7 recuperări, Marinovic a bifat 12 puncte, 4 pase decisive, iar Galdikas a izbutit 12 puncte, 7 recuperări.

Untitled

Milorad Perovic s-a aflat la primul meci în calitate de antrenor asistent al echipei Steaua CSM EximBank București. Militarii au jucat fără Paul Graham (are șapte străini sub contract) și Levi Szijarto. Gruparea clujeană a evoluat în formulă completă.

În urma acestui rezultat, U BT Cluj are 10-5 la general. În schimb, Steaua CSM EximBank București ajunge la 9-5. Cele două echipe se întâlnesc din nou, miercuri (20.01), la București.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.