U-BT Cluj-Napoca a câștigat Meciul 2 al seriei cu Phoenix Galați

U-BT Cluj-Napoca a mai făcut un pas spre careul de ași al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Campioana în exercițiu a României a depășit pe Phoenix Galați, scor 78-64, în Meciul 2 al sferturilor de finală. Jocul s-a desfășurat vineri (04.05), la Sala Polivalentă.

Ardelenii au controlat jocul grație unui început favorabil de partidă. Clujenii s-au desprins la 22-7 în primele zece minute de joc. Ecartul a urcat la un maxim de 18 în debutul secvenței a 2-a, după care dunărenii au revenit pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea confruntării a fost de 44-36.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului, elevii lui Florin Nini reușind să se apropie la două posesii. Oaspeții nu au reușit mai mult, Clujul controlând situația pe tabela de marcaj până la final. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 61-54. Ultimele zece minute au fost sărace în realizări, meciul încheindu-se la diferență de 14 puncte.

Similar primului meci, Galațiul a avut o prestație modestă la aruncările de pe semicerc. După 1/17 în urmă cu două zile, de această dată Phoenix a terminat cu 2/20 la acest procedeu. Oaspeții au avut mai mult de dublu numărul vizitelor la linia de pedeapsă (26-12) și au dominar la recuperare ofensivă (16-11). În schimb, Clujul a avut procentaje net superioare, chiar dacă nu strălucite, dublate de un număr mult superior de pase decisive (23-12).

Giordan Watson (foto) a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, Zeljko Sakic a adăugat 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, iar Adomas Drungilas a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. Alți șase jucători au punctat pentru învingători. În replică, Jarvis Threatt a reușit 23 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive, iar Marko Pavlovic a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru Phoenix.

Scorul general a devenit 2-0 pentru U-BT Cluj-Napoca. Seria se mută la Galați. Meciul 3 are loc marți (08.05) și nu va fi televizat.

Foto: Manases Sandor / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.