U-BT Cluj-Napoca și-a asigurat locul 2 la încheierea primei faze LNBM 2017/18

U-BT Cluj-Napoca a triumfat în meciul cu CSM Steaua București din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Partida de la Sala Horia Demian a consfințit clasarea echipei campioane pe locul al 2-lea la încheierea primei faze a sezonului regulat. Rezultatul final al meciului transmis în direct la DigiSport a fost de .

Gazdele au marcat primele nouă puncte ale meciului, antrenorul Jukka Toijala fiind nevoit să ceară timp de odihnă după doar două minute de joc efectiv. După reluare s-a consemnat o desprindere la peste zece lungimi, scor 21-10, în minutul 6, după coșul lui Watson. Militarii au continuat mai bine, Jonte Flowers marcând de trei ori de la mare distanță pentru a strânge la 23-21, scor înregistrat la prima pauză.

Oaspeții au preluat conducerea pentru prima dată îna cest meci la jumătatea secvenței a 2-a. Dragan Zekovic a transformat o aruncare de trei puncte prin care a făcut ca scorul să devină 30-28 în favoarea CSM Steaua. Elevii lui Mihai Silvășan au reacționat imediat prin Barro de la linia de pedeapsă și Sakic pe recuperare ofensivă. Două acțiuni semnate Watson au desprins formația gazdă la două posesii. Amfitrionii au gestionat finalul reprizei și au intrat în avantaj la vestiare, scor 42-35.

Sfertul al 3-lea a demarat cu o triplă semnată Kuti, după care Kromah a transformat de la linia de pedeapsă și același Kuti a punctat pe contraatac. Repriza secundă a început exact ca prima, fără niciun fel de reacție din partea vizitatorilor și diferența a urcat la 14 lungimi. Antrenorul Toijala a ales la jumătatea secvenței a 3-a să joace cu Zekovic la poziția 5, alături de Lapornik, Flowers, Marinov și Negoițescu. Kuti a mărit diferența la 17 puncte două minute mai târziu cu o reușită de pe semicerc. Scorul cu zece minute înainte de final era de 65-54 în favoarea gazdelor.

Gazdele au menținut un avantaj de peste zece lungimi până în minutul 33 al partidei. Militarii au redus din deficit pe fondul unui parțial de 7-0 prin care s-au apropiat la 70-65, în minutul 36. După ce a atras două faulturi asupra sa în aceeași fază, Zeljko Sakic a oprit seria negativă a campioanei cu un coș de trei puncte ce l-a determinat pe Jukka Toijala să ceară timp de odihnă. Echipa din Cluj a marcat apoi din spațiul de trei secunde, unde a ajuns la 40, cu mult peste ceea ce a reușit adversarul din zona vopsită. Amfitrionii au legat mai multe acțiuni cu rezultat pe tabela de marcaj și au gestionat situația până la final.

Toți titularii Clujului au marcat cel puțin 10 puncte. Principalul realizator a fost Nandor Kuti – 16 puncte. Lasan Kromah a izbutit 15 puncte, 5 pase decisive, Ousmane Barro a bifat 13 puncte, 9 recuperări, iar Giordan Watson a încheiat cu 12 puncte, 5 pase decisive. În replică, Jonte Flowers a reușit 15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive. Alți patru jucători au atins sau depășit borna 10 la puncte marcate.

U-BT Cluj-Napoca a evoluat fără Miha Lapornik în acest meci. El nu a mai jucat din data de 2 martie. În schimb, CSM Steaua București a fost lipsită de serviciile lui Brandon Taylor, Iuri Fraseniuc și Randal Falker. În pofida absențelor ambele formații au avut câte șase străini pe foaia de arbitraj. Gazdele au avut și doi naturalizați, însă cel al oaspeților a absentat.

În prezent, U-BT Cluj-Napoca are 17-4 la general, iar CSM Steaua București a ajuns la 14-7. Ambele echipe joacă pe teren propriu în ultima etapă a primei faze. Campioana primește vizita lui BC SCM Timișoara, iar vicecampioana pe a lui CSM CSU Oradea. Ambele jocuri vor fi transmise în direct la DigiSport. Rezultatele acestor meciuri sunt importante în perspectiva luptei pentru asigurarea unei poziții cât mai înalte înaintea playoff-ului, lucru ce asigură avantajul terenului propriu în fazele eliminatorii.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On U-BT Cluj-Napoca și-a asigurat locul 2 la încheierea primei faze LNBM 2017/18

  • Steaua a fost surclasata nu numai ca scor ci și ca joc.
    Lipsa lui Brandon a fost din nou resimțită prea puternic.
    Dezechilibrul.major a fost la jucătorii romani, unde ce-i drept Clujul are 2 naturalizatî.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.