U-BT Cluj-Napoca administrează Craiovei primul eșec stagional

U-BT Cluj-Napoca a obținut cea de-a 4-a victorie în primele cinci etape din noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Formația amintită a depășit SCM U Craiova în ultimul meci al rundei, contând pentru Grupa valorică A, scor 95-68. Jocul a fost transmis în direct la DigiSport.

Prima repriză a fost controlată în totalitate de elevii lui Mihai Silvășan. După ce în primele minute echipele s-au succedat la conducere, Clujul a reușit desprinderea grație celor cinci coșuri de trei puncte marcate în primul sfert. Ardelenii aveau 5/5 la aruncările de două puncte la prima pauză, când scorul era de 28-17.

Diferența a continuat să crească, pe fondul unei dominații totale a gazdelor, care pe lângă diferența enormă în ceea ce privește procentajul la aruncările din acțiune (62%-35%), a controlat ostilitățile la recuperare (22-13 la pauză), iar raportul vizitelor la linia de pedeapsă după 20 minute era de 14-2 tot pentru clujeni. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 49-30.

Repriza secundă a demarat favorabil echipei gazdă. Nandor Kuti a mărit ecartul la peste 30 lungimi cu o reușită de pe semicerc, completând un parțial de 17-5 cu care a început a 2-a jumătate de meci. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 77-46 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca, după buzzer beater-ul lui Kyndal Dykes. Sfertul decisiv nu a consemnat schimbarea, ardelenii controlând situația până la capăt.

Kyndall Dykes a încheiat cu 24 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în 21 minute de joc. Jason Washburn a contabilizat 21 puncte, 8 recuperări în 22 minute, iar Stanimir Marinov a reușit 14 puncte, 5 intercepții și 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Jason Boone a totalizat 15 puncte, Goran Gajovic a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Porter Troupe a încheiat cu 13 puncte pentru Craiova.

În urma acestui meci, U-BT Cluj-Napoca se situează pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale cu un bilanț general de 4-1. În schimb, SCM Universitatea Craiova are 3-1, suferind primul eșec stagional. Oltenii au un meci mai puțin disputat.

Etapa a 6-a, programată la finele acestei săptămâni, cuprinde meciul Craiovei cu Piteștiul, duminică (11.11), ora 18:00, pe FRB TV, respectiv deplasarea Clujului la Oradea, meci ce va avea loc duminică (11.11), ora 20:15, la DigiSport.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.