Clippers înving pentru a 2-a oară consecutiv în fieful campioanei NBA! Rockets se califică în turul al 2-lea din playoff!

Los Angeles Clippers au obținut a 2-a victorie pe terenul campioanei NBA în exercițiu și rămân în viață cel puțin pentru încă un meci. Formația antrenată de Doc Rivers a învins Golden State Warriors, la Oracle Arena, scor 129-121, în Meciul 5 al primului tur din playoff-ul NBA.

Partida a fost bogată în realizări pe tabela de marcaj. Warriors au câștigat primul sfert cu 41-37, după care Clippers au trecut în control. Aceștia au marcat 67 puncte cumulat în următoarele două secvențe, interval de timp în care gazdele au replicat cu doar 53.

Finalul a fost controlat de către vizitatori, aceștia găsind soluții de a se menține în avantaj cu excepția situației de 116-116, cu trei minute și jumătate înainte de final, urmată de un slam dunk semnat Kevin Durant, prin care Golden State a trecut la conducere. LA a replicat prin Lou Williams, autor a opt puncte consecutive, după care Danilo Gallinari (foto) a închis tabela de marcaj.

Williams a totalizat 33 puncte, 10 pase decisive, venind de pe bancă, în 34 minute de joc. Gallinari a adăugat 26 puncte, 7 recuperări, Montrezl Harrell a izbutit 24 puncte, 5 recuperări în 27 minute venind de pe bancă, iar Patrick Beverley a terminat cu 17 puncte, 14 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători.

Kevin Durant a totalizat 45 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisiveStephen Curry a adăugat 24 puncte, 4 pase decisive, iar Klay Thompson a încheiat cu 22 puncte pentru Warriors.

Scorul general devine 3-2 pentru Warriors. Meciul 6 se dispută în fieful lui Clippers.

Houston Rockets au pus capăt seriei cu Utah Jazz în cinci partide. Texanii au învins cu scorul de 100-93, la capătul unui meci echilibrat, însă controlat de elevii lui Mike D’Antoni.

James Harden a totalizat 26 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 capace și 3 intercepții, Clint Capela a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, 3 capace, iar Chris Paul și Eric Gordon au avut câte 15 puncte pentru Rockets. În replică, Royce O’Neale a reușit 18 puncte, 5 recuperări pentru Jazz.

În turul al 2-lea, Houston Rockets se duelează cu învingătoarea seriei dintre Golden State Warriors și LA Clippers.

În prezent se cunosc următoarele dueluri în turul al 2-lea din playoff-ul NBA 2019:

Conferința Est
Milwaukee Bucks (1) vs Boston Celtics (4)
Toronto Raptors (2) vs Philadelphia 76ers (3)

Conferința Vest
Golden State Warriors/LA Clippers vs Houston Rockets (4)
Denver Nuggets/San Antonio Spurs vs Portland TrailBlazers (3)

Cele două serii încă în desfășurare din turul inaugural al playoff-ului sunt la 3-2 în favoarea echipelor mai bine clasate în sezonul regulat. Meciul 6 are loc în fieful echipelor mai slab poziționate. Dacă Clippers și/sau Spurs avansează în turul al 2-lea, acestea nu vor beneficia de avantajul terenului propriu.

Foto: www.nba.com/clippers

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.