Cine este eligibil să se înscrie în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19?

Pe parcursul ultimelor zile s-a vorbit foarte mult despre noul sistem competițional ce urmează a fi adoptat în Liga Națională de baschet masculin începând cu sezonul 2018/19. În urmă cu o săptămână a avut loc o ședință a președinților de cluburi, iar propunerile acestora urmează să fie supuse votului Consiliului Director.

Am primit mai multe întrebări cu privire la posibilitatea ca echipele care nu au jucat în sezonul 2017/18 la nivel de seniori, fie în Liga Națională, fie în Liga 1, să se înscrie în ediția 2018/19 a Ligii Naționale. Răspunsul la această întrebare este afirmativ dacă se îndeplinesc anumite condiții de validare.

Acesta a fost unul dintre punctele discuției de la amintita ședință, iar condițiile de validare cuprind următoarele: infrastrustură, datorii către FR Baschet, litigii cu jucători/antrenori ce rezultă în decizii/sancțiuni ale Basketball Arbitral Tribunal (BAT), participarea în Liga Națională 3×3 – ediția 2018, achitarea unei taxe de garanție, încrierea în cupele europene (acolo unde e cazul), înscrierea unei echipe de juniori în Campionatul Național al României – ediția 2018/19 și așa mai departe.

Se impune o precizare foarte importantă. Grupările care își modifică Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), dar sunt practic continuatoarele unor cluburi defuncte, care au înregistrat datorii către federație, sportivi/antrenori și/sau terți, se pot înscrie în competiție după ce își achită datoriile și respectă celelalte condiții pe care trebuie să le îndeplinească toate cluburile (participare în liga de 3×3, înscrierea unei echipe la juniori, ridicarea sancțiunilor BAT etc).

Citiți și

Ce s-a discutat la ședința președinților de cluburi de baschet masculin

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On Cine este eligibil să se înscrie în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19?

  • Și dacă un club nou nu apucă să joace în campionatul 3×3, sau nu are încă jucători pentru această competițiem dar vrea să se înscrie din toamnă? Nu va fi lăsat?

  • O întrebare la care nu știu să vă răspund, din păcate.
    Însă ce credibilitate are, în opinia dumneavoastră, un club care se înființează azi, iar mâine deja intră în competiție?
    Fără să mai punem la socoteală faptul că o entitate sportivă are nevoie de niște documente pentru a putea lua startul într-o întrecere sportiva. Și cunoaștem modul de lucru în România și cam cât durează să obții niște acte de la statul român.

  • De credibilitate nu doresc să vorbesc, pentru că e treaba cluburilor respective. Dar am informații, că la Tg. Mureș cel puțin, se pregătesc trei entități să ocupe locul liber lăsat de defuncta BC Mureș. Și au deja CIS, așa că din acest punct de vedere nu au probleme. Dar bugetul încă este în construcție, și jucători deocamdată nu au. O să aibă probabil în august sau septembrie, când campionatl 3×3 va fi deja istorie. Și nu cred că este corect să le interzici înscrierea în categoria cea mai joasă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.